canvas-JvK_20161005_Veilige omgeving_01 bijgesneden

Leerlingen scholen Helpman/Coendersborg vieren veiliger schoolomgevingOnder een stralende zon hebben een kleine tweehonderd leerlingen van twee basisscholen in Helpman/ Coendersborg vandaag de afronding van de verkeersmaatregelen in hun schoolomgeving gevierd.

Wethouder Paul de Rook van Verkeer en schooldirecteuren Saskia Havinga (OBS Joseph Haydn) en Ton Wiegman (Groninger School Vereniging) reden op een kinderfiets en een step door een lint, om de nieuwe omgeving officieel te openen. Daarna maakten de leerlingen een wandeling rondom de scholen, waarbij ze uitleg kregen over de veranderingen. Onderweg konden ze de antwoorden vinden op een quiz. Om het feest compleet te maken, kregen ze na afloop een waterijsje, aangeboden door supermarkt Poiesz, en een fietszadelhoesje, aangeboden door Fietsstad Groningen. Ook was er een prijsje voor twee winnaars van de quiz.

De verkeersmaatregelen die deze zomer in de wijk zijn uitgevoerd, lopen vooruit op de aanleg van de Helperzoomtunnel. Het grootste deel van de wijk is 30 km/uur-gebied geworden. Verder is het oversteken gemakkelijker gemaakt. Ook zijn er rijrichtingen gewijzigd, zodat er minder verkeer komt rond kwetsbare plekken in de wijk, zoals de omgeving van de scholen bij de Helper Brink.

Meer foto's.


Lees ook: