canvas-20160809_111329

Verkeersregelaars gaan helpen bij nieuwe rijrichtingen in Helpman/Coendersborg

John26 augustus 2016


Vanaf dit weekend gelden in de wijk Helpman/Coendersborg de nieuwe rijrichtingen, zoals beschreven in het verkeersplan voor de wijk. Voor de wijkbewoners is het straks even wennen. Dat geldt ook voor de ouders die hun kind(eren) per auto naar een school in de wijk brengen. Maandag en dinsdag zijn er verkeersregelaars in de wijk om het verkeer in goede banen te leiden.

Een groot deel van de wijk Helpman/Coendersborg is 30 km/uur-gebied geworden. Ook zijn in bepaalde straten de rijrichtingen voor auto's veranderd. Andere straten hebben eenrichtingsverkeer gekregen. Op de Haydnlaan zijn extra kiss-and-rideplekken gekomen. Op het kaartje onderaan ziet u de nieuwe situatie. De maatregelen zijn bedoeld om de wijk veiliger te maken voor voetgangers en fietsers.

Helper Brink

De belangrijkste verandering voor automobilisten is dat ze niet meer met de auto de Helper Brink kunnen inrijden vanaf de Verlengde Hereweg of vanaf de Helperzoom. De Helper Brink is per auto nog wel bereikbaar via de Haydnlaan (aan de noordzijde) en De Savornin Lohmanlaan (aan de zuidzijde).

Verkeersregelaars

De OBS Joseph Haydn en de Groninger Schoolvereniging (GSV) informeren de ouders vandaag over de handigste nieuwe routes. Maandag en dinsdag worden verkeersregelaars ingezet.

Geduld

De eerste dagen is de nieuwe situatie voor iedereen wennen. Het is goed mogelijk dat er opstoppingen ontstaan. We hopen op ieders geduld en begrip.

versie6-Kaart A4 Helpman Coendersborg-RGB
De nieuwe verkeerssituatie in Helpman/Coendersborg.

Lees ook: