canvas-header tonkensstraat streetview

Enexis graaft sleuven op Europapark

John9 maart 2016Oost


De firma BAM voert in opdracht van Enexis vanaf 7 maart 2016 werkzaamheden uit op het Europapark. De werkzaamheden vinden plaats in de straten Winschoterdiep, Tonkensstraat, Eelkemastraat en Van Elmptstraat. Fietsers en automobilisten kunnen hier hinder van ondervinden, maar alle straten en parkeerplaatsen blijven toegankelijk.

De werkzaamheden bestaan uit het graven van sleuven in de stoepen en de groenstroken. Dit is nodig om de exacte positie van energiekabels vast te stellen. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor een boring onder de zuidelijke ringweg door. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.15 uur en 16.00 uur en duren naar verwachting tot eind week 12 (ongeveer 25 maart).

Overlast

De werkzaamheden kunnen enige geluidsoverlast geven. De opgegraven grond wordt tijdelijk langs de straten opgeslagen, waardoor er minder ruimte is voor het verkeer. Ook de toeritten naar de parkeerplaatsen van Ziggo en Menzis worden versmald. De parkeerplaatsen blijven wel toegankelijk. Als het noodzakelijk is, neemt de aannemer verkeersmaatregelen. De energie- en waterlevering wordt niet onderbroken.

Boring

De boring onder de zuidelijke ringweg door staat gepland voor week 12 (21 tot en met 25 maart). Tijdens deze boring zijn de openbare parkeerplaatsen langs het Winschoterdiep naast het Ziggo-gebouw niet toegankelijk.

plattegrond europapark werkzaamheden enexis 7 maart 2016
Automobilisten en fietsers kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden in de straten Winschoterdiep, Tonkensstraat, Eelkemastraat en Van Elmptstraat.

Lees ook: