canvas-2016-03-18 15.06.49

Enexis boort onder zuidelijke ringweg door

John18 maart 2016Oost


In de week van 21 tot en met 25 maart gaat Enexis via een gestuurde boring elektriciteitskabels en waterleidingen onder de zuidelijke ringweg doortrekken. De boring gaat vanaf de afgesloten parallelweg van de Europaweg naar het Europapark. Het verkeer op de ringweg ondervindt hier geen hinder van.

De aanleg van de nieuwe elektriciteitskabels en waterleidingen maakt deel uit van de voorbereidingen op de ombouw van de zuidelijke ringweg, die volgens de planning in 2017 start. Voor deze ombouw moeten tal van kabels en leidingen langs de zuidelijke ringweg worden verlegd om ruimte maken.

Pilotboring

De afgelopen week zijn de voorbereidingen voor de boring getroffen. Zo is er op vrijdag een ‘pilotboring’ gedaan. Hierbij wordt een gat geboord met een doorsnede van slechts 20 cm, om de juiste coördinaten te bepalen. Vanaf maandag wordt het boorgat ruimer gemaakt. Als het boorgat groot genoeg is, worden de kabels en leidingen er vanaf de kant van het Europapark doorheen getrokken. Nu al zijn de kabels en leidingen hier in de volle lengte uitgelegd, langs de weg en over afgesloten terrein. Het verkeer op het Europapark ondervindt hier geen hinder van.

2016-03-18 15.04.43
De kabels en leidingen die onder zuidelijke ringweg worden doorgetrokken, zijn alvast op het Europapark uitgelegd.

Lees ook: