canvas-2016-02-19 11.10.30

Onderzoek naar precieze ligging kabels en leidingen in Rivierenbuurt

John19 februari 2016Julianaplein


Vanaf 22 februari laat Enexis proefsleuven graven in trottoirs in de zuidkant van de Rivierenbuurt. Het gaat om de Maaslaan en zijstraten hiervan, zoals de Lauwersstraat, de Amstelstraat, de Scheldestraat en de Merwedestraat. De werkzaamheden zijn nodig om precies vast te stellen waar hier kabels en leidingen in de bodem liggen. Die moeten voor een deel worden verlegd voor de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Afgelopen zomer zijn de voorbereidingen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg gestart. Onderdeel van deze voorbereidingen is het verleggen van kabels en leidingen die voor de ombouw in de weg liggen.

Proefsleuven

De proefsleuven worden gegraven door de firma Verkley. Proefsleuven zijn smalle, langwerpige gaten van enkele meters diep. De werkzaamheden beginnen op 22 februari en duren ongeveer drie weken. De proefsleuven worden in de gehele wijk op verschillende plaatsen gegraven in de trottoirs. De sleuven worden afgezet door middel van een hekwerk. Per sleuf duren de werkzaamheden ongeveer vier uur. Daarna gaat de sleuf weer dicht en is het trottoir weer toegankelijk. Voetgangers moeten dus soms even over de straat.

Brief

De bewoners in de wijk hebben een brief gekregen van Enexis met meer informatie. Later dit jaar volgt meer informatie over het verleggen van kabels en leidingen ter voorbereiding van de ombouw van de ringweg.


Lees ook: