canvas-20170217 verkeerslessen van gelder1

Leerlingen Parcival College krijgen verkeerslessen

John20 februari 2017Julianaplein


Bijna 200 leerlingen uit zeven klassen van het Parcival College in de Rivierenbuurt namen vrijdag een kijkje in de cabine van een van de vrachtwagens van aannemer Van Gelder. Deze aannemer werkt momenteel aan het verleggen van de riolering in de omgeving van het Julianaplein, als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Vanuit de stoel van de chauffeur ervaren de scholieren wat er vanuit de cabine te zien is. Weggebruikers vlak voor, naast en achter de wagen zijn door de chauffeur niet te zien, door de 'dode hoek'. De leerlingen kregen uitleg over veilig verkeersgedrag in de buurt van vrachtverkeer.

Veilig Verkeer Nederland

Twee lesgevers van Veilig Verkeer Nederland gaven op straat uitleg, in en rond de vrachtauto. Edwin van Kolthoorn, een van de chauffeurs van Van Gelder, nam de instructie in en rond de cabine voor zijn rekening. Na de uitleg bij de vrachtwagen kregen de leerlingen binnen in de klas nog eens op plattegronden te zien wat ze zojuist op straat zelf hadden ervaren. Na afloop kregen alle scholieren een setje fietsverlichting mee.

Aannemer regelt lessen

De verkeerslessen worden aangeboden door aannemer Van Gelder. “Als er scholen in de buurt zijn van onze werkzaamheden zorgen wij dat de leerlingen deze lessen krijgen” zegt omgevingsmanager Paulien Bisschop van Van Gelder. “We leren de scholieren in de buurt van ons werk om alert te zijn.” Een van de lesgevers van Veilig Verkeer Nederland vult aan: “We hebben gemerkt dat kinderen en scholieren de informatie in deze les nooit meer vergeten.”

20170217 verkeerslessen van gelder3
Uitleg in het klaslokaal.
20170217 verkeerslessen van gelder2
Kijken bij de vrachtwagen.
20170217 verkeerslessen van gelder5
De chauffeur moet goed in de spiegels kijken.
20170217 verkeerslessen van gelder4
'Zorg dat je gezien wordt!'

Lees ook: