canvas-IMG-20180330-WA0003 burenactie narcissen maaslaan

Spontane burenactie zorgt voor narcissenveld aan Maaslaan

John30 maart 2018Julianaplein


Drie bewoonsters van de Amstelstraat bezorgden hun buren aan de Maaslaan vandaag een verrassing. Toen die hun gordijnen vanochtend openden, keken ze uit op een veld vol gele narcissen.

“Het uitzicht van de bewoners in de Maaslaan is momenteel vrij troosteloos”, legt Lianne Koster uit. Zij bedacht de actie, samen met haar buren Felicity en Angelique. Vanwege de ombouw van de zuidelijke ringweg is het groen aan de Maaslaan gekapt. “Het ziet eruit als een woestenij. Dat komt wel weer goed, maar vrolijk is anders.”

Vijfhonderd potjes

Bewoners van de Maaslaan hebben de afgelopen jaren al veel meer hinder gehad van de voorbereidingswerkzaamheden van Aanpak Ring Zuid. “Zo kwamen we op het idee om het uitzicht op te vrolijken met narcissen. We hebben het projectbureau Aanpak Ring Zuid gebeld en die stelde samen met Combinatie Herepoort een mooi bedrag beschikbaar. Daar hebben we vijfhonderd potjes narcissen van gekocht, met in elk potje drie à vier bollen. Afgelopen nacht hebben we die stiekem neergezet.”

Druilerig

Ondanks het druilerige weer komen er toch een paar bewoners bij de bloemen kijken. Een bewoonster zag het vanmorgen direct. “Ik dacht eerst dat het graancirkels waren”, lacht ze. "Maar ik vind het een heel leuk initiatief. We moeten maar eens iets terugdoen voor de bewoners van de Amstelstraat.”

Mee naar huis

Aan het eind van de dag mag iedereen een potje mee naar huis nemen. Het initiatief is een project vanuit de training buitengewoonzijn.NU en wordt mede mogelijk gemaakt door Bloemenwereld.

IMG-20180330-WA0006
De initiatiefneemsters uit de Amstelstraat: Felicity, Angelique en Lianne. Foto: Aanpak Ring Zuid.
2018-03-30 09.48.21
De initiatiefneemsters in gesprek met een bewoonster van de Maaslaan. Foto: Aanpak Ring Zuid.
2018-03-30 09.45.41 bijgesneden
Aan het eind van de dag mogen de bewoners een potje meenemen naar huis. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Lees ook: