canvas-uitstel werkzaamheden europaweg-zuidzijde vanwege vorst - Foto John Brouwer 20160107_092009

Uitstel werkzaamheden parallelweg Europaweg vanwege vorst

John6 januari 2016


De geplande werkzaamheden op de parallelweg van de Europaweg zijn uitgesteld in verband met het winterse weer. IJs en weder dienende kunnen de werkzaamheden volgende week alsnog starten.

Op 4 januari 2016 zouden Enexis en Waterbedrijf Groningen bij de Europaweg-zuidzijde een begin maken met werkzaamheden aan het elektriciteits-, gas- en waterleidingnet. Bij deze werkzaamheden moet onder andere het asfalt worden opengezaagd. Hierbij wordt water gebruikt om de zaag te koelen. In de vorstperiode is dit niet mogelijk. Naar verwachting kan de schop volgende week alsnog in de grond.

Drie maanden

De werkzaamheden gaan ongeveer drie maanden duren. In die periode is de Europaweg-zuidzijde (de parallelweg) afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers. Via borden wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten kunnen de bedrijven op Europapark-noord blijven bereiken via het niet-afgesloten deel van de Europaweg of het Winschoterdiep. Fietsers worden omgeleid via de Barkmolenstraat.

plattegrond europaweg afsluiting 4 jan tot april 2016
Volgende week beginnen de werkzaamheden op de Europaweg-zijde (de parallelweg). De weg is dan gedurende ongeveer drie maanden afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

Lees ook: