canvas-header meeuwerderbaan nieuwsbericht 27 nov 2015

Omleidingen bij Meeuwerderbaan en Winschoterdiep vanwege proefsleuven

Rudolf Bos27 november 2015Zuiderplantsoen


Van maandag 30 november tot en met donderdagochtend 3 december worden er proefsleuven gegraven aan de Meeuwerderbaan en het Winschoterdiep. Het verkeer wordt omgeleid. De toerit naar de zuidelijke ringweg blijft open.

Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg moeten veel kabels en leidingen in de bodem worden verlegd. Als voorbereiding op het verleggen van waterleidingen in de Oosterpoortwijk, gaat aannemer RoyalHaskoningDHV in twee straten proefsleuven graven. Dit gebeurt in opdracht van Waterbedrijf Groningen. Proefsleuven zijn smalle geulen, dwars op het trottoir en de rijbaan. Door deze proefsleuven te graven, kan de exacte ligging van de waterleidingen in de grond worden vastgesteld. De aannemer probeert de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Omwonenden hebben een brief van de aannemer gekregen met informatie. Tijdens de werkzaamheden kan in de afgesloten straten niet geparkeerd worden.

Winschoterdiep

Het Winschoterdiep tussen de Verlengde Frederikstraat en de Meeuwerderbaan (zie plattegrond) is hierdoor begin volgende week afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden beginnen op maandag 30 november om 7.30 uur en duren naar verwachting tot woensdag 2 december om 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via borden langs de weg. Deze werkzaamheden zijn overdag.

86e0356ec752fd64e8af1444598de569_f2429
Het Winschoterdiep is van 30 november tot en met 2 december afgesloten tussen de Verlengde Frederikstraat en de Meeuwerderbaan.

Meeuwerderbaan

De werkzaamheden aan de Meeuwerderbaan zijn in de avond en de nacht. Dit is nodig om het doorgaande verkeer zo weinig mogelijk te hinderen. De toerit naar de zuidelijke ringweg blijft open. De Meeuwerderbaan is tussen het Winschoterdiep en de Verlengde Nieuwstraat (zie plattegrond) afgesloten van woensdag 2 december vanaf 19.00 uur tot donderdag 3 december 5.00 uur. Bij de werkzaamheden wordt een graafmachine gebruikt. Dit kan enige geluidsoverlast geven.

a532b83f7b16031bcd9d44e4552b2244_f2432
De Meeuwerderbaan tussen het Winschoterdiep en de Verlengde Nieuwstraat is afgesloten in de avond en nacht van 2 op 3 december. Het verkeer kan wel gebruikmaken van de toerit naar de zuidelijke ringweg.

Meer informatie

Voor vragen over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met Wiejanda Moltmaker van de afdeling Communicatie van Waterbedrijf Groningen. Zij is op werkdagen bereikbaar via (050) 368 86 35.


Lees ook: