canvas-2015-10-08 15.53.13

Kruispunt Paterswoldseweg-Leonard Springerlaan gestremd in nacht van 9 op 10 oktober

Sanne Heesterbeek9 oktober 2015West


Van vrijdagmiddag 9 tot zaterdagochtend 10 oktober wordt er in opdracht van Waterbedrijf Groningen gewerkt aan het kruispunt Paterswoldseweg-Leonard Springerlaan (ter hoogte van MartiniPlaza). Het verkeer wordt omgeleid. De direct omwonenden zijn persoonlijk geïnformeerd.

Waterbedrijf Groningen verlegt een deel van haar leidingnet als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg. In opdracht van het waterbedrijf voert in de Grunobuurt aannemer Hak de werkzaamheden aan de waterleidingen uit. In principe zijn deze werkzaamheden overdag. De werkzaamheden ter hoogte van twee drukke verkeerspunten aan de Paterswoldseweg zijn in overleg met de gemeente 's nachts gepland, om het verkeer zo min mogelijk te hinderen.

,20997430982f871f190c426136739dc9d6efecb8_f2396
Het kruispunt Paterswoldseweg - Leonard Springerlaan (rode stip).

Mogelijke overlast

De werkzaamheden bij het kruispunt Paterswoldseweg-Leonard Springerlaan starten vrijdag 9 oktober in de namiddag en lopen door tot zaterdagochtend 10 oktober 06.00 uur. De nachtelijke werkzaamheden kunnen (geluids)overlast veroorzaken voor omwonenden. Dit komt voornamelijk door het opbreken van het asfalt en het graafwerk. Voor het verkeer wordt het kruispunt tijdens de werkzaamheden gestremd. Zowel het autoverkeer als fietsers worden omgeleid. Dat brengt enige verkeershinder met zich mee. De verkeersmaatregelen zijn in nauw overleg met de gemeente bepaald. Waterbedrijf Groningen en aannemer Hak proberen het ongemak zo veel mogelijk te beperken.

BouwApp

Wilt u de vorderingen van het project in de Grunobuurt op de voet volgen? Dat kan, via de ‘BouwApp’ van Axendo. U krijgt dan regelmatig een update van de werkzaamheden. De BouwApp is gratis te downloaden voor zowel Apple, Android als Windows. De werkzaamheden in de Grunobuurt zijn in de app te vinden onder de noemer ‘Groningen-Concourslaan e.o.’

Inloopspreekuur

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Dan kunt u elke woensdag van 08.00 uur tot 09.30 uur binnenstappen bij de directiebouwkeet. Deze staat op de hoek van de Paterswoldseweg en de Laan van de Vrede.

Website Waterbedrijf

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de website van Waterbedrijf Groningen.


Lees ook: