canvas-header proefsleuven parallelweg Europaweg

Op 6 en 7 januari laatste werkzaamheden proefsleuven

Germen Stelpstra6 januari 2015OostZuiderplantsoen


Op dinsdag 6 en woensdag 7 januari 2015 zijn er graafwerkzaamheden rond de Kempkensberg en op de parallelweg naast de Europaweg. Het gaat om het graven van proefsleuven. De werkzaamheden kunnen leiden tot kortdurende hinder en overlast. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Aan de Kempkensberg, in de buurt van de Engelse Kamp, zijn de werkzaamheden gepland op dinsdag 6 januari. Bij de Europaweg vinden de graafwerkzaamheden plaats op de parallelweg, die langs woonwijk De Meeuwen en Europapark-Noord loopt. Deze werkzaamheden zijn op dinsdag 6 en woensdag 7 januari. Alle werkzaamheden zijn overdag.

We hadden eerder op deze website gemeld dat de werkzaamheden al eind december 2014 klaar zouden zijn. Dit is niet gelukt, deels door stevige regenval in de laatste week van december en deels doordat iemand zijn auto had geparkeerd op een al gegraven sleuf. De aannemer heeft maatregelen genomen om dit laatste in deze week te voorkomen.

Proefsleuven

Proefsleuven zijn smalle geulen, dwars op wegen, trottoirs en voetpaden. Door deze te graven, kan de exacte ligging van kabels en leidingen worden vastgesteld. Dit inzicht is nodig om te kunnen bepalen hoe de kabels en leidingen het beste kunnen worden verlegd. De werkzaamheden horen bij de voorbereidende onderzoeken die nodig zijn voor de geplande aanpak van de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Royal Haskoning DHV in samenwerking met aannemers BAM en Vogelzang.

Toekomst

Mogelijk is het in de toekomst vaker nodig om als voorbereiding op de aanpak van de zuidelijke ringweg proefsleuven te graven. Via deze website houden we u op de hoogte.


Lees ook: