Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Het nieuwe Julianaplein levensecht in beeld

John Brouwer5 februari 2014Julianaplein


Hoe gaat het nieuwe Julianaplein eruit zien? Bij de presentatie van de plannen in september waren de bolfoto’s van visualisatiebureau VIA Drupsteen zeer in trek. Deze interactieve panoramafoto’s (klik hieronder) geven een levensecht beeld van de nieuwe situatie op en rond het Julianaplein en Vrijheidsplein, vanuit verschillende gezichtspunten.

Let op: deze afbeeldingen zijn gebaseerd op het plan van augustus 2013 (het Ontwerp-Tracébesluit). Inmiddels is besloten dat het fietspad tussen Brailleweg en Vondellaan onder de op- en afrit van de A28 door zal gaan. Deze onderdoorgang is zichtbaar in de afbeeldingen waar de Vondellaan duidelijk in beeld is, namelijk 'Overzicht Vondellaan - Papiermolen' en 'Overzicht Hoornsedijk'. Bij deze gezichtspunten kunt u kiezen voor 'Ontwerp Tracébesluit - fietspad Vondellaan verdiept'. Bij 'Balkon Maaslaan' kunt u kiezen voor de optie 'Zonder bomen'.

3D-animaties

Ook de 3D-animaties van BonoTraffics, waarin een auto’tje in de nieuwe situatie van A naar B rijdt, oogstten veel bewondering. Als kijker rijd je mee over de nieuwe zuidelijke ringweg en vlieg je er als in een helikopter overheen. Er zijn filmpjes gemaakt van de routes Zernike – Europaweg, Drachten – Helpman, Hoogezand – Goningen-Zuid en Assen – Zernike.


Lees ook: