Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Uitzicht vanaf een balkon aan de Maaslaan

John Brouwer10 oktober 2013Julianaplein


Wat is het uitzicht vanaf een balkon aan de Maaslaan in 2030 als het plan klaar is? Hoe ziet het Hoornsediep er straks uit? Dat, en meer, is te zien op de interactieve ‘bolfoto’s’ op deze website.

Parallel aan de Maaslaan komt in het plan een nieuwe verbindingsweg tussen de Hereweg en de Brailleweg. De Maaslaan en de nieuwe verbindingsweg worden van elkaar gescheiden door een groene strook met daarin een geluidsscherm. Bewoners van de Maaslaan maken zich zorgen over wat dit betekent voor onder andere hun uitzicht. Ook andere omwonenden rond de zuidelijke ringweg willen weten hoe hun straat er straks uit gaat zien. Daarom zijn zogenaamde ‘bolfoto’s’ gemaakt van de omgeving van het Julianaplein en het Vrijheidsplein, vanuit verschillende gezichtspunten. U ziet hierop wat het verschil is tussen de huidige en de toekomstige situatie in 2030. Behalve de Maaslaan zijn bijvoorbeeld ook de Vondellaan, de westelijke ringweg en het Hoornsediep te bekijken.

Voor de huidige situatie is gebruik gemaakt van panoramafoto’s; de nieuwe situatie is zichtbaar gemaakt via 3d-impressies. De impressies geven een indruk van hoe de nieuwe situatie kan worden. Dit kan nog anders worden.

De bolfoto's zijn te zien op deze website, onder 'Beeld'. Hier vindt u ook vier 3d-animaties (filmpjes) waarop te zien is hoe u in de nieuwe situatie van A naar B komt.

Op de afbeelding hieronder een deel van het uitzicht vanaf een balkon aan de Maaslaan in 2030.


Lees ook: