Gebruik je muis of touchscreen om te navigeren.

  • Situatie 2013
  • Impressie 2030

Fietsverbindingen


Fiets- en wandelroutes door het Zuiderplantsoen

In het Zuiderplantsoen komen nieuwe fietsroutes van noord naar zuid. Door deze routes hoef je minder ver om te fietsen als je bijvoorbeeld van de Herewegbuurt naar Helpman wilt. Hoe de routes precies gaan lopen, wordt nog verder uitgewerkt. Ook kun je straks in het Zuiderplantsoen ontspannen wandelen. Zie ook deelproject Inrichting Zuiderplantsoen.

Fietstunnel op plek spoorwegovergang Esperantostraat

De spoorwegovergang bij de Esperantostraat gaat om veiligheidsredenen dicht. Op deze plek komt een fietstunnel onder het spoor door. Deze fietstunnel verbindt de beide 'delen' van het Zuiderplantsoen met elkaar. De fietstunnel gaat deel uitmaken van een 'fietsvallei'. Zie ook deelgebied Inrichting Zuiderplantsoen.

Fietsen langs het het Oude Winschoterdiep veiliger

De fietsroute langs de westzijde van het Oude Winschoterdiep is veiliger geworden. Doordat de op- en afritten bij de Oosterpoortbuurt zijn vervallen, hoef je minder wegen te kruisen en kun je makkelijker doorfietsen.

De fietstunnel bij de Esperantostraat onder het spoor door, op de plek van de huidige spoorwegovergang

Fietsverbinding langs het Oude Winschoterdiep. Links de oude, rechts de toekomstige situatie. Beweeg de oranje lijn om de verschillen te zien.