asfalteren-bypass-a28-raymondbos2019.jpg

Herstellen voegen en onderhoudswerkzaamheden zuidelijke ringweg (deels 's nachts)

Van 13 december 2019 t/m 16 december 2019

Waar?

Op verschillende plekken op de noordbaan van de zuidelijke ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en de afrit Hereweg en ter hoogte van het Europaplein op de zuidbaan van de zuidelijke ringweg. Zie voor de werklocaties onderstaande kaart.

Wat?

Combinatie Herepoort werkt in dit weekend aan verschillende voegen op de noordbaan van de zuidelijke ringweg. In hetzelfde weekend legt Combinatie Herepoort aan de zuidelijke ringweg ter hoogte van het Europaplein een kabel aan over een portaal. Over het gehele afgesloten tracé werken we ook aan het onderhoud van de weg, zoals de afwatering, verlichting, portalen, reflectoren en verkeersborden. Tussen knooppunt Euvelgunne en de Euvelgunnerbrug plaatsen we een deel geleiderail.

Wanneer?

Van vrijdag 13 december 22.00 uur tot maandag 16 december 05.00 uur. De werkzaamheden zijn zowel overdag als 's nachts.

Hinder?

De noordbaan van de zuidelijke ringweg is van vrijdag 13 december 22.00 uur tot maandag 16 december 05.00 uur afgesloten in verband met werkzaamheden van Combinatie Herepoort. Het gaat om het deel vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Hereweg, richting Drachten/Assen. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijk ringweg.

Europaplein

In hetzelfde weekend werkt Combinatie Herepoort aan de zuidelijke ringweg ter hoogte van het Europaplein. Van vrijdag 13 december 23.00 uur tot zaterdag 14 december 05.00 uur is de zuidbaan van de zuidelijke ringweg ter hoogte van het Europaplein afgesloten. Verkeer richting Hoogezand rijdt dan de ringweg af bij de afrit Europaweg en kan bij de oprit Europaweg de ringweg weer oprijden (zie onderstaande afbeelding).

Nachtelijke werkzaamheden

Naast de hinder voor het verkeer door de afsluiting van de zuidelijke ringweg, kunnen de werkzaamheden ook geluidsoverlast veroorzaken voor omwonenden. De werkzaamheden zijn deels in de nacht vanwege de beperkte tijd die beschikbaar is. Met name de werkzaamheden in de nacht van vrijdag 13 december kunnen voor hinder zorgen vanwege het inzagen van het wegdek.

Foto: Raymond Bos

Voeg herstellen plaatje-v3
Afsluitingen zuidelijke ringweg 13 tot 16 december