24 november 2017
@dhr. Janse, hieronder ons antwoord op uw vragen. Het klopt dat de tunnel bij De Papiermolen nog niet op tekening staat. De gemeenteraad van Groningen is akkoord gegaan met het plan. Combinatie Herepoort werkt het ontwerp voor de fietstunnel nu verder uit. Daarna moet het Tracébesluit hierop worden aangepast. Hier hoort een inspraaktraject bij, waarbij iedereen zijn zienswijze op het plan kan geven. Formeel gezien kunnen we de impressies van het ontwerp pas aanpassen als de procedure om het Tracébesluit te wijzigen is afgerond. Als het zover is, gaat dit zo snel mogelijk gebeuren. In het uitgewerkt ontwerp is geen sprake van een verbreding van de Hereweg ter hoogte van het Sterrebos/Waterloolaan/Papiermolenlaan. De Hereweg blijft binnen het huidige profiel. De bodem van het Oude Winschoterdiep boven de verdiepte ligging komt schuin te liggen. Onder het kanaal komt de zuidelijke ringweg immers weer geleidelijk naar het maaiveldniveau. Aan de westzijde wordt het kanaal circa 85 cm diep, aan de oostzijde ongeveer 30 cm. Vandaar dat wij communiceren dat de diepte circa 50 cm is. De voorbereidingen bij de Helperzoomtunnel zijn zo ver afgerond dat nu gestart kan worden met het bouwen van de tunnel zelf. De waterproblemen op de voorbouwlocatie zijn opgelost.
22 november 2017
@Timo, bedankt voor het doorgeven. Ik heb het aangepast.
22 november 2017
X-ing the Air mag wel permanent in de opslag blijven ;-)
22 november 2017
Op die pagina verwijzen de links "Julianaplein" en "Voetgangersbrug Julianavijver" beide door naar de plaat over de voetgangersbrug. De plaat over het Julianaplein ontbreekt dus.
21 november 2017
Rena, ik kreeg van Dirk Zwakenberg het volgende antwoord op je vraag: Het ‘ecosysteem’ op deze locatie kan niet gehandhaafd blijven. Er komt immers straks een nieuwe weg. Door te werken in deze tijd van het jaar, worden zo min mogelijk dieren verstoord, aangezien veel dieren voor de winter al zijn weggetrokken. Een ecoloog heeft direct voor het vellen van de bomen en houtopstanden een broedvogelinspectie gedaan. De werkzaamheden zijn verder zodanig uitgevoerd dat dieren die nog actief zijn en van het groengebied gebruik maakten, uit konden wijken naar aangrenzende groengebieden. Wij vellen aan deze zijde van de A28 van noord naar zuid. Het grotere ecosysteem, met een netwerk van groengebieden in de omgeving, functioneert nog. Dit zal in de toekomst versterkt worden door de aanleg van nieuwe groengebieden en faunapassages. De nieuwe bomen en houtopstanden worden langs de nieuwe zuidelijke ringweg en in het Zuiderplantsoen aangeplant.
20 november 2017
Met name de contextuele samenhang tilt het hele verhaal naar een hoger plan.
17 november 2017
Neem contact op met Bomenridders Groningen. www.bomenriddersgroningen.nl
17 november 2017
We hebben de informatiepanelen online gezet. Daarbij staat ook een formulier waarmee je kunt doorgeven waar we volgens jou rekening mee moeten houden tijdens de uitvoering. Je vindt ze https://www.aanpakringzuid.nl/uitvoering/reageren-op-uitgewerkt-ontwerp (hier). En je bent natuurlijk ook welkom op een van de andere bijeenkomsten! Je kunt daar binnenlopen ergens tussen 16.30 en 19.00 uur.
17 november 2017
ik zag tot mijn grote schrik dat alle bomen en struiken bij het noord willems kanaal verderop bij de brailleweg zijn gekapt/ omgehaald. het is een grote ravage. hoe gaan jullie zorgen dat dat ecosysteem wat daar was met alle dieren, insecten en sloten gehandhaafd blijft ? dat kan toch niet? het staat er al best lang en nu kunnen de dieren die er wonen er niet blijven. waar gaan jullie al die bomen en struiken dan herpoten? vriendelijke groet, rena olsder
16 november 2017
Beste Miek, Je hebt helemaal gelijk. Precies om de redenen die jij aangeeft hebben we jaren tegen dit plan gestreden, zonder succes. Helaas. Nu is het te laat.