logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid | deelgebied Oost

2 juli 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Overzicht van werkzaamheden en afsluitingen deze zomer

Overzicht van werkzaamheden

Op meerdere plekken in de stad zetten we deze zomer grote stappen naar de vernieuwde zuidelijke ringweg. Hier vind je een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen.

Slimme vraag: waarom zijn de wegafsluitingen nodig?

Slimme vraag

Bij de aanleg van de Zuidelijke Ringweg ontkomen we er niet aan om af en toe een weg af te sluiten en het verkeer om te leiden. Soms zijn er zelfs meerdere wegen tegelijk tijdelijk dicht. Waarom is dat eigenlijk nodig? En hoe blijft Groningen zo goed mogelijk bereikbaar voor iedereen?

Zuidelijke ringweg in zomer zes weken dicht vanaf Euvelgunne tot aan de Europaweg

zomer zes weken dicht

Van maandag 12 juli 06.00 uur tot maandag 23 augustus 06.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) in één richting afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Het verkeer richting Drachten/Assen wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Europaweg vrijdagnacht van 22.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur afgesloten richting Westerbroek

europaweg vrijdagnacht dicht

De Europaweg is komend weekend van 2 juli 22.00 uur tot 3 juli 20.00 uur afgesloten in de richting van Westerbroek

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.