logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

2 juli 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Overzicht van werkzaamheden en afsluitingen deze zomer

Overzicht van werkzaamheden

Op meerdere plekken in de stad zetten we deze zomer grote stappen naar de vernieuwde zuidelijke ringweg. Hier vind je een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen.

Het nieuwe viaduct in A28 officieel geopend

Nieuwe viaduct A28 geopend

Maandagochtend 28 juni is om 06.00 uur het nieuwe viaduct in de A28 over de Brailleweg volledig open gegaan. Verkeer op de A28 in de richting van Groningen en Assen rijdt nu over dit nieuwe viaduct.

Fotoalbum: Het nieuwe viaduct in de A28 is officieel geopend

fotoalbum

Maandagochtend 29 juni is om 06.00 uur het nieuwe viaduct in de A28 over de Brailleweg officieel geopend. Om dit viaduct tijdig te openen is er veel werk verzet! Het was warm, maar de bouwvakkers hebben hard doorgewerkt.

Ecoloog Janneke van Goethem en eco-engineer Victor Loehr: ‘Elk dier een eigen tunnel’

ecoloog Janneke en eco-engineer Victor

Wie bij de aanpak van de zuidelijke ringweg alleen denkt aan beton en asfalt, vergeet een belangrijk onderdeel: groen! Ecoloog Janneke van Goethem (namens de gemeente Groningen) en eco-engineer Victor Loehr (Rijkswaterstaat) zien erop toe dat het gebied rond de ringweg een fijne plek wordt voor mens én dier.

Slimme vraag: waarom zijn de wegafsluitingen nodig?

Slimme vraag

Bij de aanleg van de Zuidelijke Ringweg ontkomen we er niet aan om af en toe een weg af te sluiten en het verkeer om te leiden. Soms zijn er zelfs meerdere wegen tegelijk tijdelijk dicht. Waarom is dat eigenlijk nodig? En hoe blijft Groningen zo goed mogelijk bereikbaar voor iedereen?

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.