logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

18 juni 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Komend weekend meerdere afsluitingen rondom zuidelijke ringweg

0J9A6207_ARZ d.d. 2 juni 2021 (67)

Van vrijdag 18 juni tot en met zondag 20 juni zijn er op de zuidelijke ringweg een aantal afsluitingen van kracht. In dit weekend gaan we de laatste twee liggers van het oude viaduct Europaweg uithijsen en plaatsen we de nieuwe liggers voor het nieuwe, bredere viaduct. Daarnaast verleggen we de rijbanen richting Hoogezand. Hiervoor is het nodig om steeds één helft van de Europaweg af te sluiten. Houd rekening met omleidingen en plan je reis van te voren.

Een duik in het diepe met Edwin Hooghiemstra: "Onder water ben je als duiker alleen. Dat is leuk, maar in het begin ook spannend”

20210607_jvk_edwin_01

De werkzaamheden voor Aanpak Ring Zuid vinden niet alleen plaats boven de grond. Ook onder water zijn duikers van Aquatech-Diving druk bezig met allerlei werkzaamheden op het gebied van onderhoud en inspecties.

Foto's aansluiten oprit op Brailleweg en A28 richting Assen | 11 - 14 juni 2021

20210611 - 1 - LR - Werkzaamheden Brailleweg weekend 11tmt14 juni - Beeldnummer - 163-26
Hoera! De nieuwe oprit is aangesloten op de Brailleweg en de A28!
In het weekend van 11 - 14 juni hebben we dag en (deels in de) nacht doorgewerkt om de nieuwe oprit aan te sluiten op de Brailleweg en de A28. De werkzaamheden zijn goed verlopen. Sinds maandagochtend 14 juni 06.00 uur maakt het verkeer gebruik van de nieuwe weg.

Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.