logo nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid | West

14 januari 2022

In deelgebied West zorgen we voor een betere aansluiting van de A7 op de zuidelijke en westelijke ringweg en een snellere doorstroming op het Vrijheidsplein. Tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein komen extra rijstroken. Deelgebied West is het gebied vanaf Hoogkerk tot aan de Paterswoldseweg. Het omvat Hoogkerk, Buitenhof, Piccardthof, het Stadspark en het noordwestelijk deel van Corpus den Hoorn.

Drie nieuwe tijdelijke wegen op Vrijheidsplein; kruising Donderslaan dicht

vrijheidsplein

De aanpassing van het Vrijheidsplein gaat een nieuwe fase in. Hier komen in totaal drie nieuwe tijdelijke wegen. De kruising van de Donderslaan met de Laan van de Vrijheid gaat vanaf dinsdag 11 januari dicht voor alle verkeer.

Bouw tijdelijke brug over Noord-Willemskanaal deels in de nacht

tijdelijke brug

Voor het tijdelijke Julianaplein bouwen we aan een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal en de Brailleweg. Komende drie weken gaan we de brugdekdelen plaatsen. Een deel van de werkzaamheden  is ’s nachts.

Start verbreden westelijke ringweg bij Vrijheidsplein

westelijke ring

Deze maand beginnen we bij het Vrijheidsplein met het verbreden van de westelijke ringweg. De verbindingsweg vanaf de westelijke ringweg richting Drachten is afgesloten van dinsdag 11 januari tot maandagochtend 17 januari.

Werkzaamheden Julianaplein vanaf nu per webcam te volgen

webcam

Vanaf vandaag biedt Aanpak Ring Zuid een webcam aan bij het Julianaplein. Vanaf 11 februari vinden hier in een periode van drie maanden ingrijpende werkzaamheden plaats. Deze vervangt de webcam die bij de Brailleweg stond.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.