Aanpak Ring Zuid | Algemeen

28 juli 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief kunnen we melden dat de herinrichting van de Maaslaan drie weken eerder dan gepland is afgerond. De straat is weer open. Verder laten we zien wat we doen op de oostzijde van de A28, nu het verkeer wordt omgeleid.

Herinrichting oostzijde A28 | 27 juli 2023

WhatsApp Image 2023-07-27 at 15.45.27

Deze zomer zijn we op de A28 hard bezig met het herinrichten van de oostzijde, ter hoogte van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan. Het autoverkeer vanaf Haren/Assen wordt over de afrit en de oprit geleid, zodat we veilig op de A28 kunnen werken. Hier brengen we nu een nieuwe laag asfalt aan. De planning is dat op 11 augustus hier weer één rijstrook open gaat. Het verkeer hoeft dan niet meer over de oprit en de afrit. Die gaan dan dicht. Eind augustus moeten alle werkzaamheden op de A28 klaar zijn.

Herinrichting Maaslaan drie weken eerder klaar

20230726 Maaslaan Raymond Bos Beeldnummer 04075

De Maaslaan is sinds vrijdagmiddag 28 juli weer open voor alle verkeer. De werkzaamheden aan de woonstraat zijn afgerond. Dat is zo’n drie weken eerder dan gepland. De woonstraat is opnieuw ingericht.

Zomerwerkzaamheden

20220811 ijsjes uitdelen 1 - foto John Brouwer ARZ

Het weer viel deze week wat tegen, maar de zomervakantie is begonnen. Het werk aan de zuidelijke ringweg gaat gewoon door. De lijst aan zomerwerkzaamheden is deze keer bijna te lang om op te noemen. Het advies is dan ook om voor vertrek met de auto te checken waar je wel en niet langs kunt. Bijvoorbeeld op de kaart ‘Wat is dicht’ op onze website. Of kies voor het OV of de fiets.

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Een overzicht van alle zomerwerkzaamheden 2023.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.