20230726 Maaslaan header Raymond Bos Beeldnummer 04075

Herinrichting Maaslaan drie weken eerder klaarDe Maaslaan gaat vrijdagmiddag 28 juli weer open voor alle verkeer. De werkzaamheden aan de woonstraat zijn afgerond. Dat is zo’n drie weken eerder dan gepland. De woonstraat is opnieuw ingericht.

De werkzaamheden zijn in drie fases uitgevoerd. In elke fase hebben we een deel van de Maaslaan afgesloten. Zo bleef de Maaslaan tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Woonstraat

In de nieuwe inrichting is de Maaslaan een woonstraat gebleven. Auto’s mogen maximaal 30 km/uur. Aan de kant van de flats zijn parkeerplaatsen langs de weg aangelegd. Aan de andere zijde zijn parkeerplaatsen haaks op de weg gekomen.

De Maaslaan sluit aan op de Papiermolentunnel. Deze fietstunnel is begin juni open gegaan. Fietsers die vanaf het zwembad door de tunnel komen, kunnen nu aan het eind van de tunnel weer linksaf slaan, de Maaslaan op.

De Maaslaan krijgt geen aansluiting op de nieuwe verbindingsweg die hier langs komt te liggen.

Streetprint

Van 6 tot en met 8 september zijn de Papiermolentunnel en de kruising Maaslaan-Merwedestraat weer even afgesloten. We gaan dan een streetprint aanbrengen in het asfalt.


Lees ook: