logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

28 januari 2022

Nog twee weken tot het huidige Julianaplein verdwijnt. Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

‘Spoed krijgt bij een stremming altijd voorrang’

20211221_jvk_julianaplein_groningen_johan_jos_004_bijgesneden

Een wegafsluiting of omleiding mag geen gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van bewoners wanneer ze de politie, ambulance of brandweer nodig hebben. "Spoed krijgt bij een stremming altijd voorrang." Ook bij Operatie Julianaplein.

Vragen over Operatie Julianaplein? Kom langs bij onze informatiekeet!

keet

Heeft u vragen over Operatie Julianaplein? Dan kunt u de komende weken terecht bij onze mobiele informatiekeet. Hiermee staan we op verschillende plekken in de zuidelijke stadswijken. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Lasser Roelof Heeres: ‘Zo'n brug is een levensgroot bouwpakket’

schermafbeelding_2022-01-25_om_10_01_22

Te land, ter zee en in de lucht. Als lasser werkt Roelof Heeres op de meest gekke plekken in Nederland. Sinds november 2021 werkt hij mee aan de tijdelijke brug bij het Julianaplein over het Noord-Willemskanaal. Een knap staaltje vakwerk op hoog niveau. Wij lopen een dagje met hem mee.

Paviljoen Ring Zuid weer open vanaf donderdag 3 februari

paviljoen

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, kan ook ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid weer open! We heten je weer van harte welkom vanaf donderdag 3 februari.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.