Aanpak Ring Zuid | 25 augustus 2023 | Algemeen

18 augustus 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief: In het weekend van vrijdag 25 augustus tot maandag 28 augustus sluiten we de A28 tussen Haren en Groningen-Zuid vanwege werkwerkzaamheden. We updaten je over de Euvelgunnerbrug en de werkzaamheden rond de A28. Ook krijg je antwoord op de vraag: Waarom zijn de lichtmasten op de zuidelijke ringweg verschillend van vorm?

Weekendafsluiting A28 tussen Haren en Julianaplein Groningen

whatsapp_image_2023-07-27_at_15-43-16

Vanaf vrijdag 25 augustus 22:00 uur tot maandag 28 augustus 06:00 uur sluiten we de A28 tussen Haren en Groningen-Zuid. De afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden aan de weg, waarbij we de weg opnieuw asfalteren en nieuwe wegmarkering aanbrengen.

Fotoalbum | Voortgang werkzaamheden rond A28 | 14 augustus 2023 | Foto's: Raymond Bos

230814_werkzaamheden_rond_a28_raymond_bos_beeldnummer_05441

De zomerwerkzaamheden op en rond de A28 zijn bijna klaar. Vorige week kon het verkeer weer onder het viaduct bij Van Ketwich Verschuurlaan rijden. Maar toen gingen de afrit en oprit juist dicht. Dat is om de laatste dingen te regelen voor het asfalteren van de A28 dit weekend (dan wordt de hele weg afgesloten). Er is onder andere een faunaduiker aangelegd, een speciale tunnel voor dieren. Je ziet hieronder op de foto's hoe ze dat aan het voorbereiden zijn.

Fotoalbum | Update Euvelgunnerbrug | 24 augustus 2023 | Foto's: Raymond Bos

Afbeelding4

Goed nieuws voor alle mensen die de Euvelgunnerbrug gebruiken: vanaf 1 september kunnen automobilisten weer ongehinderd over de brug rijden. De brug is deze zomer flink onder handen genomen. Zo is de kelder onder het viaduct opnieuw ingericht, hebben we het nieuwe beweegbare brugdeel (de val) geplaatst, is het apparatuur voor de bediening vervangen en hebben we andere technische installaties geïnstalleerd en getest. Ook is de weg opnieuw geasfalteerd.

Slimme Vraag: waarom zijn de lichtmasten op de zuidelijke ringweg verschillend van vorm?

230726_werkzaamheden_a28_raymond_bos_beeldnummer_07288

Op steeds meer plekken wordt de nieuwe inrichting van de zuidelijke ringweg en de snelwegen rond de stad zichtbaar, bijvoorbeeld op de A28. Wat daarbij opvalt, is dat de lichtmasten niet overal gelijk zijn. Waarom is dat zo?

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Een overzicht van alle zomerwerkzaamheden 2023.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.