Aanpak Ring Zuid | 22 december 2023 | Algemeen

22 december 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze laatste editie kijken we terug op het jaar 2023 in ons jaaroverzicht. Er is afgelopen jaar veel gebeurd, en er wacht ons nog genoeg werk in het komende jaar. Ondanks de uitdagingen horen we steeds vaker positieve geluiden van Stadjers die zeggen: 'Het wordt wel wat.' Deze groeiende waardering geeft ons de motivatie om in 2024 op volle kracht door te gaan met bouwen. Tijdens de kerstvakantie nemen we even twee weken pauze, maar daarna gaan we er weer 'op volle toeren' tegenaan!

Jaaroverzicht 2023: Het wordt wel wat

1

Als er íets lang duurt in de stad Groningen, is dat Aanpak Ring Zuid. De eerste werkzaamheden begonnen al in 2017. Het is dan ook een gigantische operatie. Maar nu, eind 2023, kan niemand meer ontkennen dat er schot in zit. In twaalf hoofdstukken blikken we terug op het jaar 2023. Met bijpassende playlist.

Tijdelijke stop werkzaamheden Ring Zuid

2

Vanaf vandaag worden de bouwwerkzaamheden aan de Ring Zuid voor een periode van twee weken stilgelegd. De hardwerkende bouwteams genieten van een welverdiende kerstvakantie na een druk jaar. Ook ons kantoor en het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid zijn gesloten. We zijn wel bereikbaar, maar hou er rekening mee dat het wat langer kan duren voordat we antwoorden vanwege de vakantie.

Fotoalbum: Bomen planten langs de N7 in oost | Foto's Raymond Bos

4

Nieuw groen aangeplant langs de N7 in oost. Afgelopen weekend zijn de laatste bomen, struiken en ander groen van dit jaar geplant. Dat brengt ons een stap dichterbij ons doel om de omgeving rondom de weg een groenere uitstraling te geven. Bekijk het resultaat op de foto's.

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid gesloten tijdens kerstvakantie

3

Het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid is gesloten van vrijdag 22 december tot en met dinsdag 9 januari 2024. Vanaf woensdag 10 januari ben je weer van harte welkom. Let op: In het nieuwe jaar wijzigen onze openingstijden.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.