Aanpak Ring Zuid | 21 september 2023 | Algemeen

21 september 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief:

Komende zaterdag is het weer zover: Burendag 2023! Ons informatiecentrum staat deze dag open voor alle buren van Ring Zuid. En dat zijn er véél! Iedereen dus. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Groningen en er zijn geen kosten aan verbonden. Kom je gezellig langs zaterdag? Verder lees je hier nieuws over de uitloop bij de Vondellaan, de werkzaamheden aan de van Iddekingeweg en foto's van het aanbrengen van wegmarkering op de A7.

Kom naar burendag komende zaterdag 23 september 2023!

burendag

Zaterdag is het weer zover! Vanaf 09.30 uur openen we de deuren van ons informatiepaviljoen aan de Muntinglaan 2 voor jullie allemaal. Kom gezellig langs en ontdek wat we allemaal in petto hebben. Nieuwsgierig naar ons werk? We hebben niet alleen antwoorden, maar ook een maquette die laat zien waar we naar toe werken. En dat is nog niet alles! Geniet van: diverse wandel- en fietsexcursies, super leuke kinderactiviteiten en lekker eten en drinken. Meer informatie over burendag en het hele programma lees je hier.

Uitloop werkzaamheden noordelijk deel Vondellaan

1000036406

In eerdere berichten over de werkzaamheden hebben we aangegeven dat het deel van de Vondellaan tot de rotonde bij de Van Iddekingeweg op 18 september 2023 weer open gaat voor bewoners. Helaas hebben de werkzaamheden vertraging opgelopen en halen we deze planning niet. Volgens de nieuwe planning zijn de weg en de parkeerplaatsen binnen nu en drie weken weer beschikbaar voor bewoners.

Definitieve inrichting onderdoorgang viaduct Van Iddekingeweg

20221208_van_iddekingeweg_foto_aanpak_ring_zuid

Het eindpunt van de werkzaamheden bij de Van Iddekingeweg is in zicht. We starten op 25 september met de definitieve inrichting van de weg onder het viaduct. Op 20 oktober is de weg en het viaduct zo goed als klaar. We moeten dan alleen nog terugkomen om het groen te planten en eventueel wat punten op de ‘i’ te zetten. De onderdoorgang is tussen 25 september 6.00 uur en 20 oktober 17.00 uur dicht voor alle verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers.

Fotoalbum: Aanbrengen wegmarkering A7 tussen Vrijheidsplein en Hoogkerk

a7-9

Afgelopen weekend is de A7, tussen het Vrijheidsplein en Hoogkerk, opnieuw geasfalteerd. Hiervoor vreesden we eerst het oude asfalt weg. Vervolgens brachten we nieuw dubbel-laags zoab (zeer open asfaltbeton) aan. Als laatst werd de nieuwe wegmarkering aangebracht. Bekijk hier de foto's, door Raymond Bos.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.