Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

21 juli 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief kijken we terug op het inhijsen van de nieuwe brugdekken van de Euvelgunnerbrug. Dit is de hoge brug in de zuidelijke ringweg, over het Winschoterdiep. Voor deze werkzaamheden is een deel van de zuidelijke ringweg nog tot 1 september dicht. Verder hebben we deze week de verbindingsboog van Julianaplein naar Ring West in gebruik genomen. En in het zand van het viaduct over de Concourslaan vond een van onze werklieden een potje met daarin een lief briefje.

Inhijsen Euvelgunnerbrug | 20 juli 2023 | Foto's: Raymond Bos

230720 Inhijsen brugdek Euvelgunnerbrug Raymond Bos Beeldnummer 0550

Donderdag 20 juli hebben we de beweegbare delen van de nieuwe Euvelgunnerbrug geplaatst. Dit is de hoge brug in de zuidelijke ringweg over het Winschoterdiep. Het was een precisiewerkje om deze gigantische brugdelen op de juiste plek te krijgen. Onze fotograaf Raymond Bos maakte deze beelden.

Verbindingsboog vanaf Julianaplein naar Ring West open

De verbindingsboog vanaf het Julianaplein naar Ring West is sinds maandag 17 juli 06.00 uur open voor het verkeer. De nieuwe verbindingsboog ligt aan de noordkant van het Vrijheidsplein en is de verbinding tussen de zuidelijke en westelijke ringweg.

Petra’s vader stopte in 1977 stiekem een lief briefje in het zand van de westelijke ringweg – en wij vonden het terug

20230720 briefje voorzijde

Vrijdagochtend hebben we Petra van Kalker (70) een briefje overhandigd dat haar vader 45 jaar geleden stiekem had achtergelaten in het zand op de bouwplaats van de westelijke ringweg. Het briefje werd eerder deze maand toevallig teruggevonden bij de herbouw van het viaduct over de Concourslaan.

Plaatsen afbeeldingen fietsvallei Brailleweg | 13 juli 2023 | Foto’s: Raymond Bos

230713 Plaatsen graphic concrete fietsvallei Raymond Bos Beeldnummer 02924

De fietsvallei Brailleweg (onder de A28 door) is deze zomer dicht voor werkzaamheden. Een van die werkzaamheden is het aanbrengen van een afbeelding onder het viaduct.

Afrit Zeeheldenbuurt op Ring West weer open

Afrit 18 naar de Zeeheldenbuurt (Peizerweg) op Ring West is sinds maandag 17 juli weer open. De afrit was sinds begin juni dicht vanwege aanpassingen aan de westelijke ringweg.

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Een overzicht van alle zomerwerkzaamheden 2023.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.