Aanpak Ring Zuid | 15 december 2023 | Algemeen

15 december 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: Dit weekend sluiten we Ring Zuid in één richting voor het aanplanten van groen. We openen Vondellaan zuidzijde vanmiddag om 15.00 uur. En vertellen je meer over de ingebruikname van de waterkelder onder de verdiepte ligging. Wil je alles weten over dit project? Breng dan volgende week een bezoek aan ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid. Tijdens de kerstvakantie zijn onder deuren even gesloten.

Vondellaan zuidzijde vanaf vrijdagmiddag weer open

1

Vanmiddag om 15.00 uur gaat de zuidzijde van de Vondellaan weer open voor verkeer. Daarmee bedoelen we het gedeelte tussen de rotonde met de Van Iddekingeweg en de P.C. Hooftlaan.

Weekendafsluiting Ring Zuid in één richting voor aanplanten groen

3

Dit weekend, van vrijdagavond 15 december 22.00 uur tot maandagochtend 18 december 06.00 uur, sluiten we de zuidelijke ringweg af vanaf knooppunt Euvelgunne tot toerit Bornholmstraat (Bauhaus). Dit is nodig voor het aanplanten van groen en bomen. In de andere richting blijft de ringweg open.

Waterkelder onder verdiepte ligging - zo groot als Olympisch zwembad - in gebruik

2

Volgende week gaan we een grote test uitvoeren met het pompsysteem van de waterkelder die onder de verdiepte ligging ligt. Bij deze test nemen we de waterkelder ook in gebruik. Jeroen Reessink van Aanpak Ring Zuid weet er meer over.

Meer weten? Kom volgende week naar ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid Burendag 25sept21 - Mariska de Groot - websize-1042

Het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2 is het visitekaartje van het project Aanpak Ring Zuid. In het Paviljoen vind je de metersgrote maquette van het project, impressies van de nieuwe zuidelijke ringweg, films en animaties. De medewerkers in het Paviljoen staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Paviljoen Ring Zuid is open op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Let op: tijdens de kerstvakantie is het paviljoen tijdelijk gesloten.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.