Kopie van Aanpak Ring Zuid | 13 oktober 2023 | Algemeen

13 oktober 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief: Afrit Hereweg richting Helpman gaat definitief dicht. Mogelijk overlast door heiwerkzaamheden Julianaplein. Vanaf maart 2024 start Operatie Ring Zuid: vijf maanden ernstige verkeershinder. En er staan weer meerdere fiets- en wandelexcursies gepland.

Definitieve afsluiting afrit 36b richting Helpman

scherm_afbeelding_2023-10-09_om_16-28-41

Vanaf 6 november om 06:00 uur gaat afrit 36b richting Helpman, ook wel bekend als afrit Hereweg, definitief dicht. We sluiten deze afrit omdat we ruimte moeten maken voor de definitieve inrichting van de zuidzijde van de verdiepte ligging.

Inheien palen geluidsschermen Julianaplein

scherm_afbeelding_2023-10-05_om_08-31-47

Tot en met 4 november zijn er nog heiwerkzaamheden langs het Hoornsediep (oostzijde) en de Maaslaan. We heien in deze periode de funderingspalen voor de geluidsschermen in. Dit gebeurt een aantal keren per dag. Het geluid van metaal op metaal is dus niet continu te horen, maar met tussenpozen.

Operatie Ring Zuid 2024: vijf maanden ernstige verkeershinder

20231012 BEELD Operatie Ring Zuid 2024_liggend

Vanaf september 2024 kan het verkeer voor het eerst zonder verkeerslichten over de gehele, nieuwe zuidelijke ringweg rijden. Om dat mogelijk te maken moeten eerst het nieuwe knooppunt Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen (A28 en N7), het Vrijheidsplein en het Europaplein. Dit levert vanaf 22 maart volgend jaar ruim vijf maanden ernstige verkeershinder op, waarbij het noodzakelijk is dat er minder autoverkeer in en om Groningen rijdt. Groningen Bereikbaar roept daarom op om de auto in deze periode zoveel als kan te laten staan.

Zaterdag 21 oktober meerdere excursies vanaf Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Ben je nieuwsgierig naar de werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid? Die zijn goed te volgen op de fiets! Op zaterdag 21 oktober nodigen we je van harte uit voor een van de drie fiets- en wandelexcursies. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan. Meer informatie over de excursies vind je hieronder:

Headerfoto's

10.00 uur | Ecologische fietsexcursie: een groene ringweg

We nemen je mee langs mooie of bijzondere 'groene' plekken langs de Zuidelijke ringweg. En laten je zien wat er wordt gedaan om de bijzondere flora en fauna langs deze drukke route te beschermen. Meer informatie en aanmelden

Ontwerp zonder titel (10)

12.00 uur | Fiets- en wandelexcursie: historische route

Verken de boeiende geschiedenis van Groningen en de zuidelijke ringweg. We fietsen onder andere langs verschillende historische 'graphic concrete' afbeeldingen onder de viaducten. Meer informatie en aanmelden

Headerfoto's (1)

14.00 uur | Fiets- en wandelexcursie: kunstroute

Bekijk je de stad vanuit een nieuw perspectief. Onze gidsen nemen je mee langs boeiende kunstwerken en bijzondere gebouwen langs de Zuidelijke ringweg. Meer informatie en aanmelden

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.