Scherm­afbeelding 2023-10-09 om 16.28.56

Definitieve afsluiting afrit 36b richting Helpman

Sanne12 oktober 2023Zuiderplantsoen


Vanaf 5 november om 22:00 uur gaat afrit 36b richting Helpman, ook wel bekend als afrit Hereweg, definitief dicht. We sluiten deze afrit omdat we ruimte moeten maken voor de definitieve inrichting van de zuidzijde van de verdiepte ligging.

Wat gaan we doen?

We verwijderen de oude afrit, waardoor we de werkzaamheden aan de zuidkant van de verdiepte ligging kunnen uitvoeren. We brengen een nieuwe damwand en damwandankers aan. Vervolgens ontgraven grond en branden de aanwezige damwand af. Aansluitend worden er betonvloeren gemaakt. We leggen kabels aan en vullen de betonvloeren aan met grond. Tot slot brengen we beplanting aan op het grondtalud.

Straks

We voeren deze werkzaamheden nu uit, zodat we ons volgend jaar volledig kunnen richten op de noordkant van de zuidelijke ringweg. Daar komt een nieuwe weg die de Hereweg verbindt met de Brailleweg en het Julianaplein. Via deze verbindingsweg kun je in de toekomst vanaf de Hereweg naar de zuidelijke ringweg en omgekeerd.

Afbeelding1
Nieuwe verbindingsweg Julianaplein richting Hereweg
Afbeelding12
Nieuwe verbindingsweg Hereweg richting Julianaplein

Omleiding

Afrit 36b Helpman dicht
Let op: van 5 november tot en met 20 november voeren we werkzaamheden uit bij de Van Ketwich Verschuurlaan.

Afsluiting Van Ketwich Verschuurlaan

De Van Ketwich Verschuurlaan gaan we tussen 6 en 20 november herinrichten. Tijdens deze werkzaamheden is de weg voor autoverkeer dicht in westelijke richting. Dus je kunt dan niet met de auto van de Van Ketwich Verschuurlaan richting Laan Corpus den Hoorn. Fietsers kunnen er ook niet langs. Zij worden omgeleid via de Van Iddekingeweg. Klik hier om meer te lezen.


Lees ook: