Aanpak Ring Zuid | 12 januari 2024 | Algemeen

12 januari 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief lees je het nieuws van afgelopen week. Let op: Dit weekend is er een nachtafsluiting van zaterdag op zondag bij Corpus den Hoorn. Volgende week gaat de Griffeweg vier nachten dicht voor het aanplanten van groen. En sinds deze week gelden de neuwe openingstijden van ons informatiecentrum. Kom je morgen ook langs voor de wekelijkse excursie?

Weekendafsluiting bij Corpus den Hoorn vanwege vorst uitgesteld

1

De eerder aangekondigde afsluiting voor dit weekend bij Corpus den Hoorn gaat niet door. Vanwege de vorst is het nu niet mogelijk groen aan te planten. Wel is er een afsluiting in de nacht van zaterdag op zondag. We gaan dan lampen vervangen bij het Vrijheidsplein. Ring West is dan niet bereikbaar vanaf de zuidelijke ringweg (A7/N7).

Griffeweg vier nachten dicht voor aanplanten groen

2

Komende week gaan we groen aanplanten in de middenberm van de Griffeweg. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, sluiten we de Griffeweg vier avonden en nachten af voor autoverkeer, vanaf de Meeuwerderweg tot de Europaweg. Het gaat om maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, steeds van 20.00 tot 06.00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren. Mocht het de komende week vriezen, dan kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Vragen? Aanpak Ring Zuid komt in de lunchpauze naar je toe

4

Vanaf deze week trekken de voorlichters van Aanpak Ring Zuid tijdens lunchtijd erop uit met een fietskar. De Aanpak Ring Zuid-fietskar popt elke woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur ergens in de stad op. Kom je ons tegen, stap dan gerust op ons af met je vraag. Onze voorlichters weten het antwoord en anders zoeken ze het voor je uit.

Nieuwe openingstijden Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Ontwerp zonder titel

Vanaf woensdag 10 januari gelden er nieuwe openingstijden voor het Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid. Het informatiecentrum is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. En op zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Ga zaterdag mee op fietsexcursie

6

Elke zaterdag om 11.00 uur kun je gratis deelnemen aan een fiets en/of wandelexcursie. Startpunt is in het Informatiecentrum aan de Muntinglaan 2. Na ontvangst met een kopje koffie of thee krijg je uitleg bij onze maquette en daarna gaan we op pad. Het programma duurt 2 a 2,5 uur. Bij slecht weer  kan de excursie geannuleerd worden. Opgeven is niet nodig. Zien we je morgen?

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.