canvas-JvK_20140620_WimBorgers_2

“Ik woon bewust op fietsafstand van mijn werk”

Sanne Heesterbeek10 juli 2014West


Wim Borghols staat op de informatiemarkt in MartiniPlaza uitvoerig een informatiebord te bestuderen. “Ik wil graag weten wat er gaat gebeuren met de routes die ik naar mijn werk kan nemen”, zegt hij. “Zoals het er nu naar uitziet, gaat er voor mij weinig veranderen.”

Wim Borghols woont vlakbij de Piccardthof en fietst dagelijks naar het kantoor van de Gasunie, waar hij werkt. Iedere dag moet hij met de fiets door het tunneltje bij de rotonde. “Ik maak ook regelmatig met de auto gebruik van de ring”, zegt Borghols. “Maar gelukkig alleen buiten de spits.”

Fietsroutes

Borghols is vooral naar de informatiemarkt gekomen omdat hij benieuwd is hoe hij straks naar zijn werk moet fietsen. “Zo te zien gaat er voor mij niet zo heel veel veranderen. De fietstunnel bij de Gasunie gaat op de schop. Daar ben ik wel blij mee. Het is een behoorlijk karwei altijd om daar doorheen te komen.” Hij wijst naar de kaart waarop de nieuwe situatie wordt weergegeven. “Bij de Laan Corpus den Hoorn blijft het lastig om over de oprit van de snelweg te komen”, vindt hij. “Maar op het Vrijheidsplein wordt het in de nieuwe situatie veel makkelijker.”

Informatiemarkt

De markt vindt Borghols heel informatief. “Er zijn kosten noch moeite gespaard. De film en de maquette maken de plannen duidelijk. Dat waardeer ik wel. Wel jammer dat er zo weinig mensen zijn gekomen.”

Verbetering

In het algemeen is Borghols overwegend positief over de plannen. “Het zal even overlast veroorzaken. Maar dat moet je ervoor over hebben. Ik denk dat de stad er beter van wordt. Vooral het achterland heeft het erg nodig dat het verkeer hier door kan stromen. Het zal ook beter worden voor de verkeerssituatie bij het Julianaplein. Het lijkt me verschrikkelijk om iedere dag in de auto voor het Julianaplein te moeten wachten.”

Fietsafstand

“Qua bereikbaarheid in de stad ligt het er maar net aan waar je woont”, zegt Borghols. “Ik ben zelf op fietsafstand van mijn werk gaan wonen om files te vermijden. Bovendien krijg je ook nog eens meer beweging. Misschien zouden meer mensen dat kunnen overwegen.”


Lees ook: