header N7

Werkvoorbereider Bert Rozema: ‘Een goede teamspirit is belangrijk tijdens de zomerstremming’

Karin23 juli 2021


Sinds 12 juli werken we aan het oostelijke deel van de zuidelijke ringweg. We leggen hier een extra rijstrook aan en maken een nieuwe aansluiting op de Stettinweg. Tijdens de werkzaamheden zijn de noordkant van de N7 tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne en enkele andere wegen tijdelijk afgesloten. Bert Rozema werkte de afgelopen maanden aan de voorbereidingen. Hoe ziet een werkdag er voor hem uit?

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Om 07:00 uur ’s ochtends start ik mijn laptop op het kantoor van Combinatie Herepoort aan de Osloweg. Hier werken alle medewerkers van Deelgebied Oost. Mijn dag begin ik met een kop koffie. Daarna praat ik bij met de clustermanager, de projectleider en mijn collega’s van de uitvoering. Naar aanleiding hiervan los ik mogelijke vraagstukken op.

Hierna lees ik alle binnengekomen e-mails om te zien of dit nog nieuwe acties oplevert. Wanneer ik weet dat het project volgens planning verloopt, ga ik bezig met mijn reguliere werk. Dit zijn werkzaamheden die onder andere te maken hebben met keuringen, voorbereiding, inkoop en draaiboeken. Geregeld ben ik in overleg met collega’s, meestal ben ik tijdens dit overleg voorzitter. Ik werk met een actielijst om goed zicht te kunnen houden op de voortgang. In de middag loop ik een rondje buiten over het tracé zodat ik het werk goed kan zien. Mochten we daar tegen zaken aanlopen, dan lossen we dit direct op.

Teamspirit

Tussen de werkzaamheden door is er ook tijd voor een grapje of een serieus gesprek. Een goede teamspirit is belangrijk tijdens de zomerstremming. In deze fase van de uitvoering ligt het zwaartepunt van mijn werkzaamheden vooral bij ondersteuning ten behoeve van de voortgang van het werk. De hele voorbereiding is namelijk al grotendeels afgerond. Voordat ik het weet is mijn hectische werkdag alweer ten einde en sluit ik mijn laptop af. Een ploeg van collega’s werkt de avond en soms de nacht door, voor mij is er morgen weer een nieuwe dag.“

Zomerstemming N7
Zomerstremming N7

Lees ook: