20210607_JvK_Sylvia_02

Silvia Berrelkamp werkt vanuit het Frontiergebouw: ‘Ik raakte niet uitgekeken op het bouwterrein waar het nieuwe spoordek werd gebouwd’Silvia Berrelkamp werkt als fysiotherapeut bij Impuls. Vanuit haar werkplek in het Frontiergebouw heeft ze perfect uitzicht op het bouwterrein waar het nieuwe spoordek werd gebouwd. “Mijn collega’s en ik keken onze ogen uit de afgelopen maanden. Het is super interessant om te zien hoe zo’n megaklus steeds meer vorm krijgt.

“Ik sta regelmatig met mijn neus tegen het raam”, vertelt Silvia. “Vooral de afgelopen tijd, er gebeurde zoveel! Van grote machines zoals bulldozers en kranen tot alle harde werkers: ik raakte niet uitgekeken. Heel bijzonder om het proces van dichtbij te volgen. Ik had al bewondering voor iedereen die aan dit project werkt, maar toen ik hartje winter de ijzervlechters door weer en wind zag werken aan het spoordek, kreeg ik nog meer ontzag voor ze.”

Het beste uitzicht

Dat de bereikbaarheid van haar werk af en toe wat lastiger is, neemt Silvia op de koop toe. “Het hoort erbij. Ik kan gelukkig op de fiets naar mijn werk, dus voor mij is er niet zoveel aan de hand. Patiënten moeten soms wel rekening houden met langere reistijd. We proberen ze hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. We sturen ze bijvoorbeeld omleidingsroutes via de mail. Gelukkig levert het ook veel leuke gespreksstof” op. Vanuit onze wachtkamer heb je namelijk het beste uitzicht op de bouwplaats. Een mooi extraatje voor onze patiënten.”

Spectaculair moment

Begin mei werd het nieuwe spoordek van 5 miljoen kilo op zijn plek gereden. “In die periode zat ik er echt bovenop. Ze waren dag en nacht aan het werk. In het weekend heb ik zelfs “regelmatig via de webcam meegekeken.” Het was voor Silvia dan ook een grote domper dat ze het moment suprême, het inrijden zelf, heeft gemist. “Het inrijden ging veel sneller dan ik dacht. Precies op dat moment had ik een cliënt. Van collega’s hoorde ik dat het spectaculair was om te zien hoe het grote en zware spoordek op zijn plek werd gereden. Ik ben er de hele dag een beetje sip van geweest, ha ha.”

Toegevoegde waarde voor de stad

Voorlopig is Silvia nog niet uitgekeken vanaf haar werkplek. In de bouwkuipen van de verdiepte ligging is nu een groot bassin waar ze onderwaterbeton gaan storten. “Ik vind het geweldig dat ik dit allemaal van dichtbij meekrijg. Natuurlijk hebben we ook wel eens last van het geluid, maar zolang we de ramen dichthouden, is het goed te doen. Bovendien is het voor een goed doel. De nieuwe zuidelijke ringweg is echt van toegevoegde waarde voor onze stad.”


Lees ook: