canvas-afrit europaweg skivijver nieuwe situatie

STRAKS: De nieuwe aansluiting op de Europaweg

John17 juni 2020Oost


De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigaklus. Wist je bijvoorbeeld dat de aansluiting van de Europaweg er heel anders uit gaat zien?

Als je nu vanaf het Julianaplein naar de Europaweg rijdt, neem je de afrit Groningen Zuidoost (afrit 38). Hou je aan het eind van de afrit links aan, dan kom je na de verkeerslichten op de Europaweg. Op deze weg wordt het de laatste jaren steeds drukker. Hier rijdt het verkeer richting UMCG en het oosten van het centrum (Damsterdiep), maar ook het verkeer richting de winkels bij de Sontweg (Ikea) en het Sontplein.

Nieuwe situatie

Na de ombouw van de ringweg is deze situatie helemaal veranderd. Rij je dan vanaf het Julianaplein, dan ligt de afrit een stukje verderop. Je gaat eerst op de ringweg over de Europaweg heen. De afrit loopt dan met een bocht terug naar de Europaweg, om de skivijver heen. Hier heeft het verkeer twee keuzes. Houd je rechts aan, dan kom je uit op de Europaweg. Dit is de route voor het verkeer richting het UMCG of het Damsterdiep. Houd je op de afrit links aan, dan kom je uit bij de Bornholmstraat. Dit is een handige route voor wie onderweg is naar de winkels bij Sontweg, Sontplein en Bornholmstraat. Door het verkeer te splitsen, willen we voorkomen dat de Europaweg dichtslibt.

Volg hier het deelproject Ombouw Europaplein.

Kijk hieronder alvast rond in de toekomstige situatie. Klik op Tour.


Lees ook: