Foto 27-06-2023 13 31 54

Slimme Vraag: wanneer gaat de afrit richting het Martini Ziekenhuis weer open?

Joshi4 juli 2023West


Sinds half april is A7-afrit 36 Groningen-West vanaf Hoogkerk/Drachten richting het Martini Ziekenhuis en Laan Corpus den Hoorn afgesloten. We richten deze afrit opnieuw in. Nu er op de A7 richting de stad weer meer rijstroken beschikbaar zijn, krijgen we de vraag: wanneer gaat de afrit richting het Martini Ziekenhuis weer open? Slimme vraag!

Het korte antwoord is dat deze afrit tot maandag 4 september 06.00 uur is afgesloten. De afsluiting duurt nog dus wel even. Het opnieuw inrichten van de afrit bestaat uit verschillende werkzaamheden die lang duren. Eerst hebben we de barriers (tussenmuurtjes) en geleiderails weggehaald. Daarna hebben we ook de oude riolering, de hemelwaterafvoerputten, het asfalt en waar nodig de fundering verwijderd. Momenteel brengen we piepschuimblokken aan voor de fundering van de bredere en hogere afrit. Na het plaatsen van het piepschuim wordt de fundering afgedekt met folie, een laag zand en een laag puinfundering.

Op de foto zie je dat de fundering in opbouw is. De fundering is afgedekt met folie en daar bovenop komt nog een laag zand en puinfundering. Foto: Aanpak Ring Zuid
Op de foto zie je dat de fundering in opbouw is. De fundering is afgedekt met folie en daar bovenop komt nog een laag zand en puinfundering. Foto: Aanpak Ring Zuid

Daarna kunnen we de riolering en hemelwaterafvoerputten aanbrengen en plaatsen we barriers en geleiderails. Vervolgens zetten we de definitieve lichtmasten en bebording neer. Tot slot brengen we asfalt en belijning aan. Daarna kan de afrit richting het Martini Ziekenhuis op maandag 4 september om 06.00 uur weer open.

Ook afrit richting westelijke ringweg dicht

De fundering van eps-blokken die we bij de afrit aanbrengen, is deels ook voor de afrit naar de westelijke ringweg. Daarom gaat ook de afrit vanuit Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg dicht. Deze afsluiting is vanaf maandag 10 juli 06.00 uur tot en met maandag 4 september 06.00 uur.

afrit A7 Laan Corpus den Hoorn Martini Ziekenhuis
Een impressie van de eindsituatie van de afrit richting het Martini Ziekenhuis en Laan Corpus den Hoorn.

Lees ook: