20240501 fase 3 vanaf vrijdag niet meer van Assen richting Europaweg header - Drachten-Assen-in-gebruik-beeldnummer6-Raymond-Bos

Komend weekend zuidelijke ringweg ook richting Europaweg dichtOperatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3. Toch verandert vrijdag al de verkeerssituatie op het Julianaplein. Vanaf vrijdagavond (22.00 uur) kun je niet meer vanaf de A28, dus uit de richting Haren/Assen, richting de Europaweg/Hoogezand rijden.

ORZ fase 3B

Door deze nieuwe afsluiting is op het Julianaplein dit weekend alleen nog de richting van Drachten naar Assen open.

Kom je vanaf de A28, dan word je bij aansluiting Groningen-Zuid van de weg geleid. Je komt dan uit op de Van Ketwich Verschuurlaan. Je kunt dan het beste omleidingsroute 7 volgen, via de Laan Corpus den Hoorn naar de A7. Daar kun je richting Hoogkerk/Drachten of richting de westelijke ringweg. Wil je naar het oosten van de stad, dan rijd je het snelst via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg (Rondje Ring).

Kom je vanuit Assen of Zwolle en wil je richting het oosten van de stad, dan kun je bij Assen beter de N33 richting Veendam kiezen. Bij Zuidbroek kun je dan de A7 richting de stad nemen.

Wat is dicht?

Op de kaart hieronder zie je een overzicht van alle wegafsluitingen in Groningen dit weekend.

20240504 Wat is open en dicht 4-5 mei

Fase 4

Maandag 6 mei begint fase 4 van Operatie Ring Zuid. Dan komt er op het Julianaplein een nieuwe route bij. Verkeer vanaf de A28 (uit Haren/Assen) kan dan via de nieuwe tunnelboog richting Drachten. Dit is de tweede nieuwe verbinding op het Julianaplein die we openstellen.

Operatie Ring Zuid: laat de auto staan als dat kan

Met Operatie Ring Zuid geven we de ringweg terug aan Groningen. Vanaf 22 maart tot 2 september verbinden we het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ringweg en het Europaplein aan elkaar. Dit brengt veel wegafsluitingen met zich mee. Om te voorkomen dat het verkeer in de stad stil komt te staan, vragen we iedereen in Groningen zijn reisgedrag aan te passen.

  • Laat de auto staan als het kan.
  • Pak de fiets of neem bus of trein.
  • Moet je echt met de auto, blijf dan uit de spits.
  • Check je route voor vertrek en houd rekening met extra reistijd.

Lees ook: