20240502 in en uit de wijk header - foto Aanpak Ring Zuid - 20240423_085328

Hoe kom ik in fase 4 in en uit mijn wijk?In fase 4 van Operatie Ring Zuid (van 6 mei tot 30 augustus) zijn er verschillende afsluitingen in het zuiden van de stad. Wie met de auto moet, ziet soms door de bomen het bos niet meer. Hoe kom ik tijdens fase 4 in en uit Helpman, De Wijert, de Oosterpoort en de Rivierenbuurt?

Operatie Ring Zuid is een monsterklus die zorgt voor veel wegafsluitingen in de stad Groningen. De zuidelijke ringweg is grotendeels dicht en dat geldt ook voor het Julianaplein. Om te voorkomen dat het verkeer in de stad vastloopt, vragen we iedereen om de auto zo veel mogelijk te laten staan. Ga bijvoorbeeld op de fiets. Met de vele afsluitingen voor het autoverkeer in de stad ben je op de fiets vaak sneller.

Moet je toch met de auto, dan is het handig dat je weet hoe je moet rijden. De kaartjes hieronder laten zien hoe je de wijken Helpman, De Wijert, de Oosterpoort en de Rivierenbuurt in en uit kunt met de auto (groene lijnen). Soms is er een andere route mogelijk, die zijn aangegeven met groene stippellijnen. Sommige kaartjes lopen tot 20 juli, omdat dan de verkeerssituatie weer verandert. Tegen die tijd plaatsen we nieuwe kaartjes.

Let op: de kaartjes laten geen omleidingsroutes zien. Ze laten alleen zien hoe je je wijk kunt bereiken en verlaten. De omleidingsroute gaat via de rest van de ringweg. De afstand is dan vaak (veel) langer, maar het voordeel is dat het verkeer op de ringweg goed doorrijdt. Daarom is 'Rondje Ring' vaak de snelste route.
De Wijert

Klik voor een vergroting (afbeelding: 1a_routekaartje_de_wijert_naar_de_ring_tot_20_juli.jpg)
Klik voor een vergroting (afbeelding: 1b_routekaartje_ring_naar_wijert.jpg)

Rivierenbuurt

Klik voor een vergroting (afbeelding: 2a_routekaartje_rivierenbuurt_naar_de_ring.jpg)
Klik voor een vergroting (afbeelding: 2b_routekaartje_ring_naar_rivierenbuurt.jpg)

Oosterpoort

Klik voor een vergroting (afbeelding: 3a_routekaartje_oosterpoort_naar_de_ring_tot_20_juli.jpg)
Klik voor een vergroting (afbeelding: 3b_routekaartje_ring_naar_oosterpoort.jpg)

Helpman

Klik voor een vergroting (afbeelding: 4a_routekaartje_helpman_naar_de_ring_tot_20_juli.jpg)
Klik voor een vergroting (afbeelding: 4b_routekaartje_ring_naar_helpman.jpg)

Operatie Ring Zuid: laat de auto staan als dat kan

Met Operatie Ring Zuid geven we de ringweg terug aan Groningen. Vanaf 22 maart tot 2 september verbinden we het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ringweg en het Europaplein aan elkaar. Dit brengt veel wegafsluitingen met zich mee. Om te voorkomen dat het verkeer in de stad stil komt te staan, vragen we iedereen in Groningen zijn reisgedrag aan te passen.

  • Laat de auto staan als het kan.
  • Pak de fiets of neem bus of trein.
  • Moet je echt met de auto, blijf dan uit de spits.
  • Check je route voor vertrek en houd rekening met extra reistijd

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9


Lees ook: