20240501 Aankondiging fase 4 video header - Versie 1 fase 4.00_00_04_17.Still012

Fase 4 van Operatie Ring Zuid: dit gaan we doen

John1 mei 2024


Op maandagochtend 6 mei beginnen we aan fase 4 van Operatie Ring Zuid. Dit is verreweg de langste fase van de operatie. Hij duurt bijna vier maanden, tot vrijdagavond 30 augustus. Wat gaan we in deze fase doen?

In fase 4 van Operatie Ring Zuid gaan we de verdiepte ligging van de ringweg afmaken. Aan de westzijde en de oostzijde sluiten we dit nieuwe stukje ringweg aan op de bestaande wegen. Daarvoor moet bij het Julianaplein en bij de Europaweg de huidige zuidelijke ringweg worden afgebroken. We slopen in deze fase ook de rest van de ringweg, op het viaduct over de Hereweg na. Verder maken we voor het verkeer vanuit de verdiepte ligging de afrit naar het centrum (Brailleweg) af, evenals de tunnelboog richting Assen. Ook de afrit vanuit Drachten naar het centrum maken we klaar. In de verdiepte ligging gaan we alle technische installaties uitgebreid testen, ook samen met hulpdiensten.

Om het viaduct van de huidige ringweg boven het spoor te kunnen slopen, moet voor de veiligheid het treinverkeer worden stilgelegd. Dit gebeurt in de periode van 3 tot en met 11 augustus. Er rijden dan geen treinen van station Groningen naar station Groningen Europapark.

Video

In deze video laat Adriaan Tichelaar van Combinatie Herepoort zien wat we in fase 4 gaan doen.
Operatie Ring Zuid: laat de auto staan als dat kan

Met Operatie Ring Zuid geven we de ringweg terug aan Groningen. Vanaf 22 maart tot 2 september verbinden we het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ringweg en het Europaplein aan elkaar. Dit brengt veel wegafsluitingen met zich mee. Om te voorkomen dat het verkeer in de stad stil komt te staan, vragen we iedereen in Groningen zijn reisgedrag aan te passen.

  • Laat de auto staan als het kan.
  • Pak de fiets of neem bus of trein.
  • Moet je echt met de auto, blijf dan uit de spits.
  • Check je route voor vertrek en houd rekening met extra reistijd

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9


Lees ook: