20240319 fietsapp trappie header

Neem tijdens Operatie Ring Zuid vaker de fiets – en spaar voor een goed doel!

John19 maart 2024


Hoe kun je zelf meehelpen om tijdens Operatie Ring Zuid een verkeerschaos in de stad te voorkomen? Bijvoorbeeld door vaker de fiets te pakken. Fietsen houdt de stad bereikbaar en is leuk, gezond en duurzaam. Bovendien kun je nu met de app Trappie van Groningen Bereikbaar sparen voor een goed doel.

Met elke fietsrit van, naar en via de stad Groningen spaar je via Trappie punten bij elkaar. Deze kun je verdelen onder vijf goede doelen. Groningen Bereikbaar zet je punten om in een donatie. Alle deelnemers bij elkaar kunnen een bedrag van maximaal € 10.000 bij elkaar sparen. De goede doelen zijn: ANWB Kinderfietsplan, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Lutje Geluk, Tree Planters en Voedselbank Groningen.

Je kunt individueel meedoen of de strijd om de meeste fietskilometers aangaan met je familie, vrienden of collega’s. Je krijgt speciale challenges die je aanmoedigen vaker te fietsen. Ook als je nu al vaak de fiets pakt, kun je meedoen.

Downloaden

Trappie werkt via de app Toogethr Cycles. Op groningenbereikbaar.nl/trappie kun je je gratis registreren en daarna kun je de app downloaden. Ook kunnen bedrijven, instellingen en andere organisaties hier een eigen community aanvragen.

Operatie Ring Zuid: laat de auto staan als dat kan

Met Operatie Ring Zuid geven we de ringweg terug aan Groningen. Vanaf 22 maart tot 2 september verbinden we het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ringweg en het Europaplein aan elkaar. Dit brengt veel wegafsluitingen met zich mee. Om te voorkomen dat het verkeer in de stad stil komt te staan, vragen we iedereen in Groningen zijn reisgedrag aan te passen.

  • Laat de auto staan als het kan.
  • Pak de fiets of neem bus of trein.
  • Moet je echt met de auto, blijf dan uit de spits.
  • Check je route voor vertrek en houd rekening met extra reistijd.

Banner nieuwsbrief ORZ


Lees ook: