20240124 luchtfoto oprit Peizerweg header - Rijkswaterstaat - CG3A8599 RWSNN_Ring zuid ARZ (69)

Oprit Peizerweg richting Vrijheidsplein vanaf volgende week dicht

John24 januari 2024


De oprit vanaf de Peizerweg naar de westelijke ringweg, in zuidelijke richting, gaat een krappe twee maanden dicht. We gaan hier de riolering aanleggen en het asfalt verharden. De afsluiting begint maandag 29 januari. Vlak voor Operatie Ring Zuid begint, op 21 maart, is de oprit weer open.

De westelijke ringweg moet klaar zijn als Operatie Ring Zuid van start gaat. Dat is op 22 maart. Van 22 maart tot 2 september zijn er grootschalige afsluitingen in de stad en wordt de rest van de ringweg ingezet als omleidingsroute. Deze afsluiting maakt deel uit van de voorbereiding op Operatie Ring Zuid.

In de oprit richting het Vrijheidsplein gaan we riolering aanleggen. De asfaltverharding is nodig omdat we de oprit laten aansluiten op het nieuwe viaduct over de Concourslaan. Hiervoor moeten we de weg verbreden en verhogen.

Omleiding

Autoverkeer dat in deze periode vanaf de Peizerweg richting het Vrijheidsplein wil, wordt omgeleid. Je gaat in tegengestelde richting de westelijke ringweg op en dan meteen de ringweg weer af bij afrit 17 (Hoogkerk/Hoendiep). Onderaan de afrit kom je bij een rotonde, daar kan je direct de ringweg weer op richting het Vrijheidsplein, de zuidelijke ringweg en de A7.

20240129 Toerit Peizerweg dicht
In het rood de afgesloten oprit vanaf de Peizerweg richting Vrijheidsplein. In het groen de omleidingsroute. Afbeelding: Groningen Bereikbaar.

Lees ook: