20231114 fietsonderdoorgang Concourslaan header - 230911 Sloop viaduct Stadspark (KW6) Raymond Bos Beeldnummer 0994

Fietsonderdoorgang Concourslaan donderdag dicht

John14 november 2023West


De fietsonderdoorgang in het Stadspark bij de Concourslaan is donderdag 16 november dicht van 6.00 tot 18.00 uur. We gaan op het viaduct, dat onderdeel is van de westelijke ringweg, nieuwe liggers leggen.

Het viaduct in het Stadspark wordt helemaal vernieuwd. Dat is nodig omdat de ringweg hier breder wordt gemaakt, voor de nieuwe op- en afritten bij het Vrijheidsplein. Het oude viaduct is in twee fases afgebroken. Het oostelijke deel van het viaduct hebben we in september dit jaar gesloopt.

230911 Sloop viaduct Stadspark (KW6) Raymond Bos Beeldnummer 07189
Het afbreken van de oostzijde van het viaduct in september 2023. Foto: Raymond Bos.

Het verkeer rijdt nu over het nieuw gebouwde oostelijke deel van het viaduct. We bouwen nu het westelijke deel van het viaduct, dus aan de zijde van het Stadspark. Donderdag leggen we de liggende delen, de leggers, bovenop het nieuwe viaduct. Hiervoor maken we gebruik van een hijskraan, die de grote betonnen platen een voor een op zijn plek legt.

Afsluiting

Vanwege de veiligheid is de onderdoorgang deze dag afgesloten voor fietsers en voetgangers, Zij moeten donderdag dus een omweg maken. Zij kunnen deze dag bijvoorbeeld bij de Koeriersterweg of bij de Peizerweg onder de ringweg door. De omleidingsroutes staan aangegeven op de bekende gele borden.

20231114 onderdoorgang Concourslaan
In het rood de afsluiting van de fietsonderdoorgang bij de Concourslaan. Fietsers en voetgangers kunnen ook bij de Koeriersterweg of de Peizerweg onder de westelijke ringweg door.

Vervolg: let op voor bouwverkeer

Na donderdag bouwen we verder aan de onderdoorgang. De planning is dat deze in maart 2024 klaar is. Tot die tijd wordt de Concourslaan zowel gebruikt door fietsende scholieren als door bouwverkeer. De vrachtwagens mogen hier niet harder dan 15 km/uur. We vragen onze chauffeurs extra goed op te letten. Rijd je zelf als fietser over de Concourslaan, wees dan extra alert. Geef elkaar de ruimte en hou er bijvoorbeeld rekening mee dat vrachtwagens een ‘dode hoek’ hebben, waardoor de chauffeurs andere weggebruikers niet altijd zien.


Lees ook: