20230704 Van Ketwich Verschuurlaan header - foto ARZ

Zomer 2023: A28-onderdoorgang Van Ketwich Verschuurlaan van 10 juli tot 11 augustus dicht

John5 juli 2023Julianaplein


Vanwege de zomerwerkzaamheden aan de A28 is de onderdoorgang op de Van Ketwich Verschuurlaan een maand dicht voor alle verkeer. Dus voor zowel voetgangers, fietsers als automobilisten.

Van 10 juli tot 11 augustus

De afsluiting van de onderdoorgang begint op maandagochtend 10 juli (6.00 uur) en duurt tot en met vrijdagavond 11 augustus (22.00 uur). De onderdoorgang moet dicht vanwege de zomerwerkzaamheden aan de oostzijde van de A28 (rijbaan richting de stad). Op het gedeelte vanaf Groningen-Zuid tot aan de afrit Groningen-Centrum richten we de weg definitief in. Voor het verkeer richting de stad is één rijstrook beschikbaar. Om voldoende werkruimte te hebben op het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan, leiden we het autoverkeer vanuit Haren/Assen via de afrit en de oprit richting de stad. Dit verkeer rijdt tussen tijdelijke barriers door. Daarmee is de onderdoorgang van het viaduct geblokkeerd.

In de video hieronder vertelt Bert Kramer (Combinatie Herepoort) meer over de werkzaamheden op de A28 en de gevolgen voor het verkeer.

Van 12 augustus tot 28 augustus

Op zaterdagochtend 12 augustus verandert de situatie. Dan verplaatsen we onze werkzaamheden op de A28 iets meer naar het noorden. Het autoverkeer op de A28 richting de stad kan dan weer over het viaduct rijden. De afrit en de oprit gaan dan dicht. Dat betekent dat de onderdoorgang op de Van Ketwich Verschuurlaan weer open kan.

Deze situatie duurt tot vrijdagavond 25 augustus (22.00 uur). Het weekend daarna gaan we A28 vanaf Haren tot aan het Julianaplein asfalteren. Dan is de A28 helemaal dicht voor autoverkeer. De onderdoorgang van de Van Ketwich Verschuurlaan is dan gewoon open. Op maandagochtend 28 augustus (6.00 uur) is de A28 richting de stad weer helemaal open.

Gevolg voor voetgangers en fietsers

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Van Iddekingeweg.

20230705 van ketwich verschuurlaan afsluiting
In het rood de afsluiting van de onderdoorgang op de Van Ketwich Verschuurlaan. In het groen mogelijke routes voor fietsers en voetgangers: langs het kanaal en door de wijk De Wijert-Noord.

Gevolgen voor autoverkeer

Het autoverkeer op de Van Ketwich Verschuurlaan wordt omgeleid via de Verlengde Hereweg (aan de oostzijde) of de Paterswoldseweg (westzijde) naar de Van Iddekingeweg.

20230705 afsluiting Van Ketwich Verschuurlaan omleidingsroute auto
In het rood de afsluiting van de onderdoorgang op de Van Ketwich Verschuurlaan. In het groen de omleidingsroutes voor het autoverkeer. Aan de westzijde gaat de omleiding via de Paterswoldseweg. Aan de oostzijde via de Verlengde Hereweg.

Het autoverkeer op de A28 kan van 9 juli tot 28 augustus niet de afrit naar de Van Ketwich Verschuurlaan nemen. Het verkeer dat vanaf de A28 naar Groningen-Zuid wil, kan doorrijden op de A28 en direct na het Julianaplein afrit 36b Helpman nemen naar de Hereweg.

Het autoverkeer op de Van Ketwich Verschuurlaan kan in dezelde periode niet de oprit richting het Julianaplein nemen. Dit verkeer kan bij de Hereweg de oprit naar de N7 nemen.

Meer informatie

20230704_144928


Lees ook: