220403 Def oprit botrotondes naar VHP in gebruik Raymond Bos Beeldnummer 03206

Westelijke ringweg tijdelijk minder goed te bereiken vanuit westen

Joshi6 juli 2023West


Op maandagochtend 10 juli (06.00 uur) sluiten we twee verbindingen naar de westelijke ringweg (N370) vanuit het westen tijdelijk af. De oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn gaat een week dicht, tot en met maandagochtend 17 juli (06.00 uur). De verbinding vanaf Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg blijft tot maandag 4 september dicht.

Van 10 tot 17 juli

De verbindingen zijn komende week dicht om de de nieuwe verbindingsboog vanaf het Julianaplein naar Ring West aan te sluiten op het nieuwe viaduct bij de Concourslaan. Het verkeer vanuit Hoogkerk/Drachten en vanaf Laan Corpus den Hoorn rijdt nu over een tijdelijke weg langs dit viaduct en moet uiteindelijk ook over het viaduct gaan rijden. Maandagochtend 17 juli gaat de nieuwe verbindingsboog open voor verkeer.

CG3A4625 ARZ 29 juni 2023 (95)
Linksonder in beeld de nieuwe verbindingsboog voor verkeer vanaf het Julianaplein naar Ring West. Deze gaan we de komende week aansluiten op het viaduct over de Concourslaan (het zwarte vlak helemaal rechts) en de rest van de westelijke ringweg. De tijdelijke weg die hier nog tussendoor loopt, met verkeer vanuit het westen, moet hiervoor dicht. Foto: Rijkswaterstaat.

In deze week (van 10 tot 17 juli) komt al het autoverkeer vanaf Hoogkerk/Drachten dus uit op het Julianaplein. De afrit bij Groningen-West naar Laan Corpus den Hoorn (richting het Martini Ziekenhuis) is al langer dicht en daar komt nu de afrit naar de westelijke ringweg bij.

20230706 drie afsluitingen A7 vanuit hoogkerk drachten
In de week van 10 tot 17 juli is de westelijke ringweg niet bereikbaar vanuit het westen. Zowel de afrit voor het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten als de oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn is dicht. De afrit naar Laan Corpus den Hoorn is al langer dicht.

Kom je vanaf de A7 uit de richting Drachten/Leek en wil je naar de westelijke ringweg van Groningen? Neem dan afrit 35 Hoogkerk en ga via het Hoendiep naar de westelijke ringweg.

Van 17 juli tot 4 september

Na 17 juli blijft de A7-afrit voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg afgesloten tot maandagochtend 4 september (06.00 uur). Het verkeer op deze afrit gaat nu nog over de tijdelijke weg. Daarnaast krijgt deze afrit deels een nieuwe fundering. Dit heeft te maken met de aanpassingen aan de naastgelegen afrit richting het Martini Ziekenhuis.

20230706 afrit hoogkerk drachten naar ring west
De afrit voor verkeer vanuit Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg is dicht van 10 juli tot 4 september 2023.

Kom je vanaf de A7 uit de richting Drachten/Leek en wil je naar de westelijke ringweg van Groningen? Neem dan afrit 35 Hoogkerk en ga via het Hoendiep naar de westelijke ringweg.


Lees ook: