230117 Sloop KW6 Raymond Bos Beeldnummer 03143

Onderdoorgang viaduct Concourslaan vrijdag weer open

Joshi3 februari 2023West


De onderdoorgang van het viaduct op de Concourslaan gaat vrijdag om 19.00 uur weer open voor fietsers en voetgangers. We hebben het viaduct aan de oostzijde inmiddels gesloopt en de buispalen voor de fundering van het nieuwe viaduct geplaatst.

Fietsers en voetgangers kunnen nu weer onder het viaduct door. We plaatsen hier een fietscorridor bestaande uit steigerbuizen en stalen balken waardoor ze veilig onder de werkzaamheden door kunnen.

Over de Concourslaan rijdt tot het eind van dit jaar nog wel bouwverkeer. Dat is voor de fietsers even wennen, want hier rijdt normaal gesproken geen autoverkeer. De vrachtwagens mogen hier niet harder dan 15 km/uur. Ook vragen we onze chauffeurs extra goed op te letten vanwege de vele scholieren die hier fietsen.

Vervolg werkzaamheden oostzijde

Tot half juli dit jaar wordt er aan dit deel van het viaduct gewerkt. De komende periode zijn er vooral betonwerkzaamheden. Begin april worden de liggers van het viaduct geplaatst, hiervoor moet de onderdoorgang een paar dagen dicht. Hierna kan het viaduct verder afgewerkt worden.

Werkzaamheden westzijde

Begin september beginnen de werkzaamheden aan de westzijde. Dit is het deel waar nu het verkeer overheen rijdt. Ook dit deel van het viaduct wordt eerst gesloopt en vervolgens opnieuw gebouwd.


Lees ook: