221003 Uitkijkpunten Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 06707

Komend weekend A7 van Vrijheidsplein tot Hoogkerk afgesloten

Joshi6 oktober 2022West


De A7 is vrijdag 7 oktober 22.00 uur tot en met maandag 10 oktober 06.00 uur afgesloten tussen het Vrijheidsplein en Hoogkerk vanwege asfalteringswerkzaamheden. We gaan de rijbaan richting Drachten tussen de botrotonde bij Laan Corpus den Hoorn en Hoogkerk asfalteren.

Tussen Hoogkerk en Laan Corpus den Hoorn werken we op dit moment aan de noordzijde van de zuidelijke ringweg. We hebben een nieuw riool aangelegd, de weg breder gemaakt, de bermen ingericht en kabels aangelegd. Dit deel van de weg is nu klaar om opnieuw geasfalteerd te worden. Het laatste kwartaal van dit jaar plaatsen we de geluidsschermen terug.

Verbreding viaduct Vrijheidsplein

Ook werken we aan het viaduct op het Vrijheidsplein. Het nieuwe en oude deel van het viaduct zijn namelijk klaar om met elkaar verbonden te worden. We storten tussen het oude en nieuwe deel beton. Dit noemen we een natte knoop. De eerste stort is aan de kant van het Leonardo Hotel (zuidzijde) en is inmiddels afgerond. De tweede stort is aan de kant van het Mercure Hotel (noordzijde) en voeren we in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober uit. De oprit bij Laan Corpus den Hoorn richting het Vrijheidsplein is daardoor van 22.00 uur tot 06.00 uur afgesloten. Tijdens de stort is het continu zuigende geluid van betonpompen te horen. Ook zijn er draaiende betonmolens en trilnaalden te horen. Verder rijdt er veel vrachtverkeer en staan er grote bouwlampen op de bouwplaats aan.

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Bekijk voor meer informatie over de omleidingen het artikel van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: