header Europaplein

Europaplein krijgt definitieve inrichting

Joshi12 oktober 2022Oost


Op steeds meer plekken rondom de ringweg werken wij aan het definitief inrichten van de wegen rondom de zuidelijke ringweg. Dit is nodig om de toekomstige op- en afritten van de zuidelijke ringweg aan te sluiten op het onderliggend wegennet. Op maandag 10 oktober zijn wij begonnen met het herinrichten van de Europaweg dat onder de zuidelijke ringweg doorloopt.

De werkzaamheden bestaan uit het huidige asfalt verwijderen en het aanleggen van nieuwe stukken asfalt en belijning op de weg. Hierdoor creëren we nieuwe rijbanen. De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast in de directe omgeving.

De werkzaamheden zijn nodig om de toekomstige afrit van de Skivijver en de afrit ter hoogte van de Lübeckweg naar het Europaplein aan te sluiten op het onderliggende wegennet. We gaan het viaduct verder afbouwen samen met de nieuwe op- en afritten rondom het Europaplein. Aan de noordzijde bouwen we de oprit vanaf de Bornholmstraat naar de zuidelijke ringweg (richting Julianaplein) en de afrit richting Europaweg. Aan de zuidzijde bouwen we de nieuwe afrit over de skivijver die aansluit op de Herningweg. De afrit bij de skivijver gaat zaterdag 3 december om 06.00 uur open. Net zoals de oprit vanaf de Europaweg. De werkzaamheden voeren we uit in vier fasen. Deze fasen, de locatie en de data staan in de afbeelding hieronder.Herinrichten Europaplein okt 2022

Ombouw van het Europaplein

De situatie bij het Europaplein gaat flink veranderen. De afrit voor het verkeer vanaf het Julianaplein schuift op. Deze loopt straks over de Europaweg en om de Skivijver heen. Daar kun je kiezen of je via de Europaweg of via de Bornholmstraat verder rijdt. Langs de Europaweg wordt het fietspad doorgetrokken tot aan de Boumaboulevard.

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Bekijk voor meer informatie over de omleidingen het artikel van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: