20220823 luchtfoto Oude Winschoterdieo HL Wichersstraat header - foto Rijkswaterstaat - 0J9A5354 ARZ d.d. 23 aug 2022 (89)

Deze week intrillen van damwandplanken bij Oude Winschoterdiep

John5 september 2022


Voor de bouw van de verdiepte ligging gaan we van dinsdag 6 september tot en met uiterlijk vrijdag 9 september damwandplanken intrillen op de plek waar het Oude Winschoterdiep nu tijdelijk gedempt is. De damwandplanken zijn nodig voor de bouw van het kabelkanaal, dat naast de verdiepte ligging komt te liggen. Ook verwijderen we een compartimentsscherm langs het Oude Winschoterdiep.

Kabelkanaal

Het kabelkanaal is een betonnen bak die langs de gehele lengte van de verdiepte ligging komt te liggen, dus vanaf de Hereweg tot aan het Oude Winschoterdiep. Hierin komen de kabels en leidingen die nodig zijn voor de voorzieningen in de verdiepte ligging. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidssystemen, ventilatoren, bebording en verlichting. Door deze kabels in een apart kanaal naast de verdiepte ligging te leggen, kunnen we er later goed bij voor onderhoud.

Overlast

De damwandplanken die we gaan plaatsen, zijn relatief kort, acht tot tien meter. Op de kaart hieronder is de locatie van de werkzaamheden aangegeven met een rode lijn.

20220908 luchtfoto lokantie intrillen damwandplanken kabelkanaal HL Wichersstraat
De rode lijn laat zien waar we de damwandplanken gaan intrillen.

Het intrillen van de damwandplanken veroorzaakt geluidsoverlast en trillingen in de omgeving. We starten op dinsdag 6 september. De werkzaamheden duren tot uiterlijk vrijdag 9 september. We werken van 07.00 uur tot 19.00 uur. Lopen de werkzaamheden uit, dan sturen we een SMS Alert. Wil je deze ontvangen, dan kun je je aanmelden voor het SMS-Alert deelgebied Zuiderplantsoen.

Wanneer de damwandplanken op deze plek geplaatst zijn, kunnen we daarin het kabelkanaal gaan bouwen. De planning hiervan is nog niet bekend. Het kabelkanaal bouwen we op uit kant-en-klare betonblokken. In deze video is te zien hoe deze geplaatst worden.


Lees ook: