20220922 - Gyas onderdoorgang - Julianabrug

Onderdoorgang bij Gyas voor langere tijd afgesloten

Joshi22 september 2022Julianaplein


De onderdoorgang bij Gyas, tussen de Muntinglaan en de Laan van de Vrede, is van vrijdag 30 september 22.00 uur tot maandag 5 juni 2023 06.00 uur afgesloten. De onderdoorgang sluiten we af vanwege het slopen van de oude Julianabrug.

De afsluiting is nodig vanwege de veiligheid tijdens de sloopwerkzaamheden. Tijdens de afsluiting van de onderdoorgang is er een omleiding voor fietsers. Bekijk het artikel van Groningen Bereikbaar voor meer informatie.

Sloop waterpijler en basculekelder

Vanaf maandag 3 oktober tot en met vrijdag 18 november starten we de werkzaamheden met het slopen van de waterpijler en basculekelder bij de Julianabrug. Tijdens de sloop van de waterpijler geldt er een vaarwegstremming. Deze stremming is van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 21 oktober. Vanaf maandag 24 oktober tot en met dinsdag 1 november laten we op bepaalde momenten beroepsvaart langs de werkzaamheden. Tijdens de sloop van de basculekelder (van woensdag 2 november tot en met vrijdag 18 november) geldt er weer een volledige vaarstremming.

Zelfde doorvaarhoogte als hefbrug Van Ketwich Verschuurlaan

De oude, beweegbare Julianabrug wordt vervangen door een hogere, vaste brug. De nieuwe brug over het Noord-Willemskanaal krijgt een doorvaarthoogte van 5,40 meter. Dat is even hoog als de hefbrug bij de Van Ketwich Verschuurlaan. De nieuwe Julianabrug is dus geen extra belemmering voor de schepen die de stad binnenvaren. Kan een schip onder de Van Ketwich Verschuurbrug door, dan kan hij ook door de Julianabrug. De nieuwe Julianabrug is onderdeel van de ombouw van het Julianaplein. Bekijk hieronder in de animatie hoe we het nieuwe Julianaplein bouwen.


Lees ook: