20220928 header techniekgebouw

Inrichting techniekgebouw verdiepte ligging start in oktober

Joshi28 september 2022Zuiderplantsoen


Het techniekgebouw in de verdiepte ligging wordt vanaf oktober ingericht. In het techniekgebouw komt straks alle techniek voor de verdiepte ligging samen. Denk aan veiligheidssystemen en verlichting. Voor de kabels en leidingen die nodig zijn in het gebouw maken we een kabelkanaal langs de hele verdiepte ligging.

Het techniekgebouw staat bovenop de meest oostelijke deksel van de verdiepte ligging. Het techniekgebouw wordt 3,6 meter hoog vanaf het nieuwe maaiveld. Nadat het Zuiderplantsoen is ingericht, is het gebouw niet meer zichtbaar. Het gebouw wordt opgenomen in de afscherming die rond de opening van de verdiepte ligging komt. Op deze afscherming én op het techniekgebouw laten we hedera groeien. Het dak van het techniekgebouw wordt bedekt met diverse soorten kruiden en grassen. Het wordt dus één groen geheel, hoewel het gebouw natuurlijk wel bereikbaar moet blijven.

Kabelkanaal langs verdiepte ligging

De kabels en leidingen die nodig zijn in het techniekgebouw leggen we dus in een apart kabelkanaal. Dit doen we zodat we er later goed bij kunnen voor onderhoud. Voor het kabelkanaal hebben we kant-en-klare betonblokken ingehesen bij het Sterrebos. Door deze betonblokken te gebruiken, hoeven we hier geen beton te storten.

Webcam

De bouw van het techniekgebouw is te volgen via de webcam die is opgesteld op appartementencomplex De Frontier. Deze webcam toont de bouw van de verdiepte ligging vanuit verschillende posities.


Lees ook: